panasonic slow juicer test

Gezonde sapjes, je kan er niet meer omheen. De sapjes zijn een leuke en makkelijke vitaminenbron. Panasonic laat deze trend niet onaangeroerd en lanceert eveneens een slowjuicer. Wij mochten hem uittesten!

Als je op zoek bent om op een makkelijke en snelle manier een heleboel vitaminen binnen te krijgen, dan is een slowjuicer de perfecte kandidaat. Wat maakt dat een slowjuicer je zoveel meer vitaminen kan geven dan een klassieke sapcentrifuge of blender? Wel, een sapcentrifuge maalt zeer traag volledige stukken groenten en fruit. Zo komen al de vitaminen en vezels rechtstreeks in je sapje.

Een blender hakt op een hoge snelheid alle ingrediënten. Denk maar aan een heerlijke smoothie. Aangezien het mixproces zeer snel gaat, ontstaat er door de krachtige motor warmte-ontwikkeling. De warmte breekt vervolgens deels vitaminen af. Als je echt de gezonde toer op wil, kies je beter voor een slowjuicer.

Test

Maar wat vonden wij van deze slowjuicer van Panasonic? De eerste indruk van dit toestel heeft alleszins gescoord bij ons! Het toestel is verrassend compact, in vergelijking met andere slowjuicers, en een echt lichtgewicht. Een handleiding hebben we helemaal niet nodig. Het toestel in elkaar steken is werkelijk kinderspel.

We maakten een sapje van spinazie, appel, limoen en kervel. Via de opening kan je probleemloos alle ingrediënten in de juicer steken. Langs de ene kant komt het sap, langs de andere kant de droge resterende pulp. Je ziet dat het toestel werkelijk het maximale uit de ingrediënten haalt.

Wist je dat je het pulp kan gebruiken in cake of groentetaarten? Zo heb je een no-waste gerecht!

Fluweelachtig sapje

Na enkele minuten heb je een vol glas gevuld met het groene sapje. Het eindresultaat is een zeer fluweelachtig sapje dat bovendien z’n homogeniteit behoudt. Je moet dus niet voortdurend roeren om de beste smaak te verkrijgen.

Wat ons zeker opviel, was dat het toestel tijdens het juicen amper geluid maakt. Wil je voor je partner een vers sapje bereiden maar ligt die enkele meters verder onder de dons? Dan zal die er zeker niet van wakker worden.

sapje slowjuicer panasonic

Na het juicen is het toestel probleemloos te ontkoppelen en kan je alles schoon maken. Dit kan je natuurlijk met de hand doen, maar om onmiddellijk na het juicen te kunnen genieten van je sapje, kan je je vaatwasser ook het vuile werkje laten doen. Wij deden het met de hand en na enkele minuten was alles terug proper.

Aanrader!

Prijs/kwaliteit is dit toestel een echte aanrader. Z’n compacte formaat, lichte gewicht en stil geluid maakt van dit toestel een toppertje. Het enige nadeel is dat de opening waar je de ingrediënten in moet steken wel erg smal is. Een kwartje van een appel is net iets te groot. Hierdoor moet je toch voorbereidend snijwerk doen.

Klik hier om producten in te laden