Verse sapjes en smoothies, pure groentesoepen en frisse fruitcoulis: de KitchenAid Slowjuicer kan het allemaal. Dit handige accessoire voor de keukenrobot maakt van jouw mixer een échte allrounder. De Slowjuicer doorstond met vlag en wimpel de grondige test in de cuizine.be testkeuken.

Als ik de Slowjuicer uitpak en eenvoudig op mijn keukenrobot monteer, bedenk ik dat de KitchenAid toch écht een robuuste, duurzame machine is. Uiteraard kan hij deeg kneden en beslag kloppen, maar dankzij het uitgebreide aanbod accessoires is hij bijvoorbeeld ook geschikt om pasta te maken, groenten in julienne te snijden of – zoals ik nu meteen zal uitproberen – de lekkerste sappen te bereiden.

Net als andere accessoires past de Slowjuicer vooraan op de keukenrobot. Stekker in het stopcontact, en je kan meteen aan de slag. Ik test de juicer eerst uit voor een aantal sapjes. Mijn vertrouwde kiwi-smoothie, maar ook een tropisch papaja-ananassapje dat ik wilde uitproberen, komen er perfect uit.

De Slowjuicer wordt geleverd met 3 verschillende vruchtvleeszeven. Zo kies je zelf of je een sap met grove structuur, dan wel een zijdezacht resultaat wilt. Hij is daarenboven ook uitgerust met een druppelstop, om morsen te voorkomen. Voor je aan de slag gaat, plaats je de sapbeker onder de slowjuicer en de grote beker onder de pulpopening.

Intussen test ik ook een soepje van vers wortelsap, dat verrassend fris en puur smaakt doordat er geen overbodige smaakmakers of vetten nodig zijn. Ook fruitcoulis lukt zonder problemen.

Na gebruik kan je de Slowjuicer helemaal uit elkaar halen. Dat maakt het alvast een stuk makkelijker om hem schoon te maken. Alle onderdelen, behalve de behuizing zelf, mogen in de vaatwasser. Om de zeef helemaal schoon te maken, zit er ook een fijn borsteltje in de doos.

De KitchenAid Slowjuicer is een handig keukentoestel voor wie al een keukenrobot bezit en deze extra multifunctioneel wil maken. Als je graag gezond kookt met pure ingrediënten en je een vers sapje wel kan smaken, dan is dit een echte aanwinst voor je keuken.

Wil je nog meer te weten komen over de KitchenAid slowjuicer?

Klik hier om producten in te laden

Reageer