foodsaver

Vacumeren en sous-vide koken is hot! Maar hoe begin je eraan? Met de toestellen Foodsaver en Espressions ben je alvast aan het goede adres om vlees, vis en groenten op het niveau van een topchef te bereiden!

Waarom vacumeren?

Door voedsel vacuüm te trekken, wordt 97% van alle zuurstof onttrokken waardoor ze op een natuurlijke wijze tot 5 maal langer vers en lekker blijven. Door te kiezen voor een toestel met een marinadefunctie, trekken de eventuele marinades en kruiden die je toevoegt sneller in het vlees, de vis en/of groenten. Je zal dus niet alleen in tijd besparen, maar voluit de smaken van jouw marinade en kruiden proeven!

Benieuwd waar je de vacuümtoestellen van Foodsaver kunt vinden? Niwzi.be wijst je graag de verkooppunten aan:

Klik hier om producten in te laden

Wat is sous-vide koken?

Sous-vide koken is secuur vacuüm verpakt voedsel garen op een lage temperatuur, zoals topchefs dat doen. Deze kooktechniek is geschikt voor vis, vlees, groeten, fruit en marinades.

Vlees bestaat uit vocht, spierweefsel en bindweefsel. Dit laatste is taai van structuur, echter lost dit weefsel op wanneer het heel precies voor langere tijd op een relatief lage temperatuur wordt verwarmd. De Smart Sous Vide van Espressions heeft een professionele verwarmingstechniek die voor circulatie van het water zorgt, dat tot 0,5° Celsius nauwkeurig in te stellen is.

Klik hier om producten in te laden

Een alternatief om sous-vide te koken de Roner Sous Vide Clip. Het verschil zit er hem in dat de Clip met eender welke kookpot tot 15L kan gebruikt worden, verder zal het resultaat even fantastisch zijn!

Klik hier om producten in te laden

Reageer