Wil je af van al die voedselverspilling? Heb je het wel gehad met waterige groenten uit de vriezer? En vind je opgewarmde maaltijden dikwijls droog en smakeloos? Dan kan een vacuümtoestel soelaas bieden. Espressions heeft voor elk budget een geschikte oplossing. Wij testten er twee uit.

VACU PRO 2

De VACU PRO 2 is een budgetvriendelijke toestel met heel wat mogelijkheden. Door het verlicht kijkvenster kan je de folie en zakken makkelijk juist positioneren en de voortgang van het vacumeerproces opvolgen. De VACU PRO 2 heeft daarenboven een dubbele professionele pomp met handmatig in te stellen snelheid, waardoor hij kracht en precisie combineert. Daarenboven is hij verticaal op te bergen, wat heel wat ruimte bespaart in onze overvolle keukenkastjes.

VACU PRO 30 STAINLESS

De VACU PRO 30 Stainless is uitgevoerd in hoogwaardig RVS. Hij is daardoor geschikt voor intensief, en zelfs professioneel gebruik. Hij werkt opvallend efficiënt, snel en een pak stiller dan vergelijkbare toestellen. Voordeel is ook dat het toestel makkelijk te reinigen is, met een uitneembaar lekbakje en deksel.

De toestellen beschikken beiden over een pulse-knop om ook kwetsbare producten te kunnen vacumeren, en hebben een marinadefunctie, om voeding 6 keer sneller van een extra smaakje te voorzien.

Vacumeren als ideaal middel tegen voedselverspilling

Door groenten na aankoop meteen panklaar te maken en ze dan luchtdicht te verpakken, blijven ze tot 5 keer langer vers. Daarenboven is het op deze manier veel gemakkelijker om na een drukke dag nog een verse maaltijd op tafel te zetten.

Restjes kan je makkelijk in de zakken bewaren, en nadien au-bain marie of in de stoomoven opwarmen. Vitaminen en smaak Blijven beter behouden, en je maaltijd heeft geen kans om uit te drogen. Bij het invriezen van vlees en vis maakt de vacuümmachine ook een groot verschil: geen vriesbrand meer, geen kristallisatie, en dus een veel betere textuur en smaak.

Nog geen vacuümtoestel in huis? Espressions biedt je twee volwaardige opties voor dagelijks gebruik. Een must voor elke hobbykok!

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer