Vaak moet vlees, vis of gevogelte uren lang marineren in de koelkast. Soms heb je niet zo veel tijd of geduld om zo lang te wachten. Dan komt de vacuümmachine goed van pas. Deze verkort de marineertijd aanzienlijk en zorgt ervoor dat het stuk vlees of vis binnen een kwartier klaar is voor verdere bereiding. 

Een bijkomend voordeel van het marineren met een vacuümmachine is dat het ervoor zorgt dat de smaak van de marinade nog verder doordringt in het vlees dan wanneer je het uren laat marineren in de koelkast. Wij zien alleen maar voordelen!

Oppassen met vloeistoffen

Vloeistoffen en elektrische apparaten zijn vaak geen goede combinatie. Natuurlijk geldt dat ook voor een vacumeermachine en vocht of vloeistoffen. Vooral de vacuuümpomp lijdt wanneer er vocht in het apparaat loopt. Het is daarom belangrijk dat je voorkomt dat vloeistoffen, in dit geval de marinade of restvocht, tijdens het vacumeren in het apparaat terechtkomt.

Om dit te voorkomen kun je de vacuümzak tijdens het marineren lager plaatsen dan de vacuümmachine. Hang de zak bijvoorbeeld over de rand van het aanrecht, terwijl de vacumeermachine op de rand van het aanrecht staat. Op deze manier helpt de zwaartekracht je een handje: het houdt het vocht in de zak terwijl de lucht als eerst uit de zak wordt gezogen. Pas wanneer de zak begint te ‘knijpen’, komt het vocht omhoog. Houd het vocht goed in de gaten tijdens het marineerproces.

Marineren in een vacuüm container

Je kunt er ook voor kiezen om jouw voedingsmiddelen te marineren met een Solis bewaarcontainer. Het voordeel hiervan is dat je niet in de gaten hoeft te houden of de marinade in de vacuümpomp dreigt te lopen. Je kunt kiezen tussen de vierkante bewaarcontainersset (2 stuks) en de zeshoekige bewaarcontainersset (3 stuks).

Wanneer je vlees, vis of gevogelte marineert met een vacuümcontainer, wordt het luchtvacuüm een paar minuten gehandhaafd, waarna er weer lucht wordt toegevoegd aan de container. Op dat moment kunnen de voedingsmiddelen even ‘rusten’. Deze cyclus wordt een aantal keer herhaald. Het gehele marineerproces duurt maximaal 10 minuten. Hoe je het best voedingsmiddelen kunt marineren met een vacuümcontainer hebben we voor je beschreven:

Prik met een vork een paar keer in het vlees, het gevogelte of de vis. Leg het vervolgens in de Solis bewaardoos. Bedek het vlees, het gevogelte of de vis met de marinade en laat ten minste 3 cm afstand tussen de levensmiddelen en de bovenrand van de container. Sluit de bewaardoos met de bijpassende deksel.

  1. Pak de vacumeerslang. Sluit het ene einde van de slang aan op het slangaansluitpunt van het apparaat en het andere einde aan de opening van de deksel van de voorraadbus.
  2. Kies de afzuigsnelheid voor het product in de bewaardoos: Normal voor sterke producten, Gentle voor drukgevoelige producten.
  3. Druk op de knop Marinate. Het marineerproces begint en duurt maximaal 10 minuten. Het apparaat schakelt automatisch uit, zodra de laatste marineercyclus is voltooid. Wacht totdat de verlichting rondom de randen en de voortgangsindicators niet meer branden en je een geluidsignaal hebt gehoord. Dan is het proces volledig afgerond.
  4. Verwijder de vacumeerslang eerst uit de bewaarcontainer en dan van het apparaat.
Klik hier om producten in te laden

Reageer