‘Sommelier of the Year’ is geen wedstrijd, maar een erkenning van de beste sommelier van het jaar op het werkveld, met een bekroning van zijn/haar dagelijkse inzet en professionalisme.
Criteria om deel te nemen
- Werkzaam zijn in een Belgisch restaurant
- Over vaktechnische bagage en beroepservaring beschikken
- Over communicatieve en technische vaardigheden beschikken
- De technische samenstelling van de wijnkaart beheersen
- Garant staan voor een representatief wijnkaartbeheer en prijs/kwaliteitsverhouding
Hoe wordt er gestemd?
De stemmen worden uitgebracht op de website www.sommelieroftheyear.be. De stemmer kiest uit 1 of meerdere provincies en kent punten toe aan zijn top 5. Indien men zich niet kan verzoenen met de preselectie van de kandidaten, kan een aanvulling worden gedaan met een eigen kandidaat. Er is slechts 1 beperking: de winnaars van vorige jaren kunnen de trofee niet meer winnen en kunnen niet meer worden voorgedragen.
Er werd enthousiast stemmen uitgebracht door zowel gastronomen als professionelen waardoor de provinciale winnaars werden verkozen.
Provinciale winnaars voor 2018
West-Vlaanderen
Kenzo Lauwereins
Vlass (Middelkerke)
Oost-Vlaanderen
Pieter Fraeyman
Vinto (Kruishoutem)
Antwerpen
Aaron Moeraert
‘t Zilte (Antwerpen)
Limburg
Sanne Dirx
Cuchara (Lommel)
Vlaams Brabant
David Aerts
Tafelrond -The Fourth (Leuven)
Brussel
Panagiotis Kokalas
Wine in the City (Jette)
Namen
Maxim De Muynck
L’Air du Temps (Liernu)
Luik
Marie-Charlotte Portois
La Menuiserie (Waimes)
Henegouwen
Betrand Froment
L’Impératif (Mons)
Luxemburg
Remy Gilon
Le Cor de Chasse (Wéris)
Waals Brabant
Gaëtan Poels
Divino Gusto (Nivelles)
Finale
We zijn benieuwd wie uiteindelijk de titel Sommelier of the Year 2018 zal wegkapen tijdens de lifestylebeurs Sfeer op 12 maart 2018. Wordt vervolgd!
Surf naar www.sommelieroftheyear.be voor meer info.
Reageer