Sapjes maken, het klinkt behoorlijk eenvoudig, maar er hoort een goed functionerende sapcentrifuge bij. En zoals altijd zijn er ook hier weer een aantal belangrijke zaken waarop je dient te letten.

Alleenstaand of als accessoire?

Een sapcentrifuge bestaat natuurlijk als een op zich staand toestel, maar sommige keukenrobots of foodprocessoren beschikken ook over een sapcentrifuge als hulpstuk. Goed om weten, toch?

Sapcentrifuge of slowjuicer?

Een sapcentrifuge haalt sap uit groenten en fruit door deze op hoge snelheid rond te draaien. Door deze hoge centrifugale kracht wordt het sap als het ware uit de groenten en fruit geslingerd.

Een slowjuicer werkt ietsje anders dan een sapcentrifuge. In plaats van de groenten en fruit te centrifugeren, kneust de slowjuicer ze zachtjes. Vandaar dat je in een slowjuicer ook ander fruit en groenten kan persen zoals bladgroenten.

Citruspers of sapcentrifuge?

Een sapcentrifuge heeft niet echt een tegenhanger die dezelfde functies uitvoert, behalve dan misschien de citruspers, waarmee je ook sinaasappelsap mee kunt maken, maar daar blijft het dan ook wel bij. Wil je enkel en alleen een toestel waarmee je citrusvruchtensappen voor één of hoogstens twee personen kunt maken, kies dan voor een citruspers, want dat gaat veel sneller.

Grote vulschacht

Let erop dat de grootte van de vulschacht niet te klein is, zodat je niet telkens al het fruit in kleine stukjes moet gaan versnijden.

Met afzonderlijke pulpbak

Het kan ook handig zijn om te kiezen voor een sapcentrifuge met een aparte pulpopvangbak, zodat niet alle pulp van het fruit in het klaargemaakte sap terecht komt. Op die manier kan je een zuiver, lekker, pulploos vruchtensapje bekomen.

Sapkan: voor extra volk

Een extra meegeleverde sapkan is erg handig als je voor meerdere personen sap wilt maken, bijvoorbeeld tijdens feestjes. Dan hoef je niet telkens het glas te verwisselen.

Schuimafscheider

Best wel handig is een meegeleverde schuimafscheider. Bij het maken van sommige sapjes kan er extra veel schuim mee in de sapkan komen. De schuimafscheider houdt het boeltje proper.

Wattage

Een hoger vermogen staat doorgaans voor meer kracht. Ben je dus van plan een sapcentrifuge erg vaak te gebruiken, dan kies je best voor een met een hoger vermogen. Harder fruit is ook makkelijker te verwerken aan hogere snelheden.

Ontdek de nieuwste sapcentrifuges

Klik hier om producten in te laden