Alledaagse voorwerpen mooi of grappig maken: dat is al een eeuw lang de ambitie van het Italiaanse bedrijf Alessi . Het merk, opgericht in 1921, heeft zich altijd onderscheiden door de hoge kwaliteit van zijn producten en zijn minimalisme dat een modern tintje geeft aan elk interieur.

Tegenwoordig is het eeuwenoude merk een referentie geworden in Italiaans design, maar het wordt nog steeds beschouwd als een machinaal vervaardigd ambacht.

Alessi nodigt ontwerpers van over de hele wereld uit bij hun. Als gevolg hiervan hebben sinds de jaren 70 de grootste namen in het veld (ongeveer 500 in totaal) de reis naar het hoofdkantoor gemaakt, wat een vleugje creativiteit en originaliteit aan de catalogus heeft toegevoegd. Elke ontwerper heeft de mogelijkheid om een ​​hoofdstuk te schrijven in het geweldige boek dat Alessi is. Het is in deze context dat Michele Lucchi , ontwerper van de collectie ” Plissé ” van het merk, tussenbeide kwam.

Waterkokers, mixers, broodroosters, in rood, wit, zwart en grijs, de Italiaanse ontwerper laat zich inspireren door de mode van de jaren 50 en 60 in een spel van plooien en vouwen om de collectie te ontwerpen.

De collectie Plissé geeft de woonomgeving een vleugje verfijnde lichtheid en bewijst eens te meer dat objecten niet alleen werken wanneer ze worden gebruikt, maar ook functioneren als echte decoratieve objecten.

Het huwelijk tussen Michael Lucchi & Alessi biedt ons een uitzonderlijke reeks tafel- en keukenaccessoires, allemaal zeer innovatief, creatief en leuk.

Reageer