“Het lot van een Italiaanse design fabriek zoals Alessi is werken op de grens. We verkennen de lijn van wat mogelijk is en proberen er telkens overheen te gaan.” Voor Alberto Alessi is de grens cryptisch “tussen een project dat door het publiek begrepen, bemind en gewenst zal worden en een ander project dat het publiek niet zal kunnen begrijpen en dus niet zal kunnen aannemen. Deze grens is niet duidelijk afgebakend; hij is niet zichtbaar door marktonderzoek. Men kan er alleen maar naar raden door zorgvuldig gebruik te maken van onze gevoeligheid en te aanvaarden dat er een paar risico’s moeten genomen worden.”

 Juicy Salif Study n°3 reproduceert een van de eerste prototypes die werden gerealiseerd op basis van de schetsen van Philippe Starck op een papieren tafelmatje van een pizzeria: deze vroege ontwerpen, gemaakt tijdens een vakantie in Toscane, gaven zo leven aan wat wordt omschreven als “de meest controversiële sapcentrifuge van de 20e eeuw.

 Een spin, een zeemonster, een alien of een ruimteraket, dit object heeft sinds zijn eerste verschijning tot de verbeelding van het publiek gesproken. Zoals Philippe Starck zelf uitleg: “Juicy Salif gaat niet alleen over het persen van citroenen, het gaat over wat we erin zien, de manier waarop deze micro-sculptuur onze verbeelding de vrije loop laat. Als iemand vraagt: ‘Wat is dit?’ begint een gesprek, en dit is het scenario dat mij drijft tijdens het ontwerpen van zo’n bizar object.”

De sapcentrifuge – een van de projecten dat wordt gepresenteerd voor de Alessi 100 Values Collection – zal worden geproduceerd in gegoten brons in een genummerde oplagen van 999, plus 3 artist’s proofs. Deze kostbare versie van Juicy Salif is opgedragen aan de verzamelaars van de meest provocerende werken van Philippe Starck en aan liefhebbers van unieke stukken in beperkte oplage die hun eigen persoonlijke Design Gallery willen creëren.

Haal een icoon in huis!

Klik hier om producten in te laden

Reageer