Het Nederlandse Quooker is al jaren trendsetter in kokendwaterkranen voor de keuken. Dit najaar brengt het een versie uit met een flexibele uittrekslang, de Quooker Flex.

Wie nog niet vertrouwd is met de kokendwaterkranen van Quooker: zodra je de keukenkraan opendraait biedt de Quooker meteen kokend water. En dat biedt heel wat voordelen. Zoals snelheid en gebruiksgemak. Een veelgebruikt voorbeeld is het zetten van een kopje thee, die enkel nog moet trekken. Of het meteen aan de kook brengen van een pot met pasta en verder koken op de kookplaat.

Werking van de Quooker

Hoe slaagt de Quooker daar nu in? In het keukenkastje onder de spoelbak wordt een reservoir geplaatst dat zich vult met koud leidingwater en dat water constant aan de kook houdt aan een temperatuur van 110 graden. Dankzij die hoge temperatuur krijgt salmonella geen kans om het drinkwater te besmetten.

Doordat het waterreservoir vacuümgeïsoleerd is gaat er amper warmte verloren. Volgens Quooker kost het op temperatuur houden van het water 5 cent per dag of een kleine 20 euro per jaar. Het verbruik is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je kokend water afneemt.

Verschillende modellen

Ondertussen zijn er al verschillende versies van de Quooker: een kokendwaterkraan met bijpassende mengkraan, of de Quooker Fusion, een drie-in-één keukenkraan voor warm, koud en kokend water. Nu komt daar dus nog een functie bij: een soepele uittrekslang voor warm en koud water. We konden nader kennis maken met de kraan én het bedrijf tijdens een perslunch.

Quooker Flex kokendwaterkraan

Quooker Flex

De Flex is de nieuwste kokendwaterkraan in het assortiment van Quooker. De uittrekslang maakt het makkelijker om borden of de spoeltafel schoon te spoelen, of groenten en fruit te wassen.

En de Flex is 100% veilig, zegt Steven Van Tichelen, directeur België bij Quooker. Via de uittrekslang kan je enkel warm of koud water afnemen. Er stroomt geen kokend water door. Om kokend water te tappen moet je eerst aan een speciale – rood oplichtende – knop draaien en die indrukken, waarna het kokend water uit het vaste kraangedeelte stroomt.

Een dubbelwandige uitloop zorgt trouwens dat de buitenkant van de kraan niet te heet is. En bovendien wordt de straal van het kokend water verneveld met lucht, zodat de kans op verbranding erg klein is en er voldoende tijd is om je hand terug te trekken. De demo overtuigt ons.

quooker-flex-3

Nog enkele argumenten: in tegenstelling tot een waterkoker kan de kraan niet omvallen. En deze kan tellen: Quooker heeft nog nooit een schadegeval ontvangen van een klant die zich verbrandde aan de kraan. En dat na bijna een half miljoen geïnstalleerde kranen.

Nog een woordje over het design en de prijs. De Quooker Flex heeft een ronde uitloop en is verkrijgbaar in twee afwerkingen: chroom en roestvrij staal. Reken op gemiddeld zo’n 1500 euro voor een Quooker.