SB Interieur

De meest fantastische ontwikkelingen ontstaan vaak uit persoonlijke ergernissen, zo ook de verrijdbare buitenkeuken, 4SeaZen by SB CollectionZ, van SB Interieur.

Het brein achter de 4SeaZen buitenkeukens is Steven Beunens, de zaakvoerder en designer van SB Interieur, een bedrijf uit Oudenaarde dat zich toespitst op het ontwerpen van exclusieve interieurs én exterieurprojecten. Tot die exterieurprojecten behoort onder andere ook de reeks 4SeaZen buitenkeukens, die sinds 2007 op de markt zijn en ondertussen volop furore maken.

Het ultieme buitenleven: koken in de tuin

Steven Beunens houdt van het buitenleven, zowel in de zomer als in de winter. Zijn eigen ervaringen met barbecuen leiden uiteindelijk tot de ontwikkeling van de allereerste 4 SeaZen buitenkeuken. Iedereen kent het wel. Wie vrienden uitnodigt voor een barbecue in de tuin, eindigt ofwel alleen achter de grillplaat, die op een redelijke afstand van de tuintafel staat opgesteld wegens de rookontwikkeling, of in de keuken waar allerhande slaatjes en frietjes bereid moeten worden.

Maar de buitenkeukens uit de 4SeaZen reeks maken hiermee komaf. Deze buitenkeukens zijn immers van alle nodige snufjes voorzien, net als de keuken die standaard bij iedereen binnen staat opgesteld: kookplaten zijn naar wens zelf uit te kiezen, of je nu een grillplaat, een teppanyaki, of een wokplaat wenst, er is zelfs een spoelbak met boiler voorzien, een koelkast, een ijsblokjesmaker, kortom, je hebt echt alles bij de hand om met het koken, en het genieten van het koken, van start te gaan.

Een buitenkeuken voor het leven, gemaakt uit duurzame materialen

En het allerbeste komt nog, want deze massieve buitenkeukens kunnen zowel ‘s winters als ‘s zomers buiten op het terras blijven staan. “Wij hebben bij de ontwikkeling van deze keukens ongelooflijk veel aandacht besteed aan de materialen. De eerste buitenkeuken is vervaardigd uit teak en inox, twee materialen die weerbestendig zijn, en erg weinig onderhoud vergen. Het teakhout zal er na een gure winter misschien wat verweerd, of vergrijst, uit gaan zien, maar dan hoef je het enkel zacht af te schuren en het ziet er opnieuw uit als nieuw,” zo zegt Steven Beunens.

Ook bij het daaropvolgende model, volledig gemaakt uit witte Corian, speelde de materiaalkeuze een al even belangrijke rol. Dit massief oppervlaktemateriaal is opnieuw, net als teak en inox, buitengewoon duurzaam en gebruiksvriendelijk. Het kan bovendien zonder zichtbare voegen verwerkt worden, en het is gemakkelijk te versnijden, slijpen en polijsten. In tegenstelling tot het model in teak en inox, dat er erg stijlvol en tijdloos uitziet, is deze buitenkeuken het toonbeeld van hedendaags design.

Steven Beunens sluit tenslotte af met de volgende woorden: “De mogelijkheden met deze buitenkeukens zijn onuitputtelijk. We hebben fantastische plannen voor ze in petto. Als alles naar wens verloopt, zullen beursbezoekers er volgend jaar niet meer naast kunnen kijken. Meer kan ik daarover nog niet kwijt, het moet een verrassing blijven.”

Eerste model 4SeaZen

Het allereerste model, het ‘moedermodel’ van de 4SeaZen, werd in 2006 ontwikkeld en kwam in 2007 op de markt. Het inox bovenblad kan erg gemakkelijk open of dichtgeschoven worden. In gesloten toestand wordt alle apparatuur mooi weggestopt, in open toestand komt er een bartop vrij voor de gasten.

Ook binnen komt deze keuken mooi tot zijn recht, in bijvoorbeeld een poolhouse, zoals op deze foto. De keuken is verrijdbaar, dus kan je zelf vrij gaan kiezen of je hem al dan niet buiten opstelt, of naar buiten rijdt.

Deze 4SeaZen is volledig gemaakt uit witte Corian, een erg gebruiksvriendelijk en duurzaam materiaal. SB Interieur is een erkend Corian verwerkend bedrijf.

Samenwerking met de beste merken

SB Interieur werkt samen met een aantal belangrijke fabrikanten uit de sector: zoals Miele voor de kookplaten (enkel de grillplaat is een eigen fabricaat), Franke voor de keukenkranen, en zo zijn er nog een groot aantal op te sommen.

Designmeubilair als aanvulling op de buitenkeuken

Steven Beunens richt zich ook op het ontwerpen van design meubilair. Deze barkrukjes zijn optioneel, maar vormen uiteraard een erg mooie aanvulling op de buitenkeuken. Ze zijn vervaardigd uit teak, met een zitvlak, gemaakt uit eveneens teak of Corian.

Reageer