blum keuken kastruimte

De keuken is meer dan ooit het hart van de woning. Het is de ruimte waar we gasten ontvangen en ontspannen na een lange werkdag. De grens met de woonkamer vervaagt steeds meer. Redenen genoeg om de keuken zo efficiënt mogelijk in te delen, zeker met deze tips van Blum! 

Efficiënte indeling

Voor een ruimte waar we veel vertoeven, is het van uiterst belang dat deze praktisch en efficiënt is opgedeeld. Zo heb je steeds een nette keuken waarbij alles binnen handbereik is. Blum, specialist als het gaat over efficiëntie, bedacht hun Dynamic Space. Een handig stappenplan om in een sneltempo tot een praktische keuken te komen en dit aan de hand van drie kernwoorden: ergonomie, opbergruimte en comfort. 

Bij het opstellen van je keuken, is het belangrijk om je kookgewoontes in het achterhoofd te houden. Ben je een echte foodie die elke dag achter het fornuis staat en veel werkbladruimte nodig heeft? Of ben je eerder een fan van afhaalmaaltijden? Persoonlijke gewoontes bepalen de indeling van je keuken. Volledig uittrekbare lades geven je meteen een duidelijk overzicht en de handige klapdeuren zijn een zegen voor je rug. Kleine aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat de ergonomie stukken beter wordt. Zo hoef je je niet voortdurend te bukken en kan je lage rugpijn voortaan vermijden.

Tips

Blum geeft je dan ook graag een aantal tips. Probeer deze zeker uit! 

Deel je keuken in 5 zones op om tijd en orde te houden: 

In het voorraadgedeelte bewaar je levensmiddelen die makkelijk bereikbaar moeten zijn. Glazen, bestek en borden krijgen een plaatsje in de opbergruimte. Hoe dichter bij de vaatwasser, hoe beter. 

In de spoel- en afvalzone vind je de vaatwasser, spoelbak en afvalemmers. Tussen de kookplaat en spoelbak bevindt zich de voorbereidingszone voor je gerechten. Ten slotte zorg je ervoor dat al je pannen, poten en werkbestek binnen handbereik bij de kookplaat ligt. 

Blum opbergruimte

Omdat we zoveel tijd spenderen in de keuken, kan het al snel slordig overkomen. Orde bewaar je door slimme opbergruimtes in te plannen. Het aantal opbergruimtes hangt van een aantal zaken af. Ben je nu alleen maar plan je binnen enkele jaren gezinsuitbreiding? Ook je levensstijl is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Ga je veel uit eten of heb je veel plaats nodig voor je boodschappen? Het antwoordt bepaalt hoeveel bergruimte je nodig hebt. 

TIP: Wil je bestaande voorraadruimtes herindelen? Kies dan voor bredere, hogere en diepere lades. Zo win je 15% aan opbergruimte door voor één brede lade te kiezen in plaats van twee kleine lades.