Met Foodsaver houd je voeding tot 5 keer langer vers. Dankzij het vacuümsysteem wordt restjes verwerken kinderspel. Het compacte toestel verwijdert met één druk op de knop alle lucht, waardoor je overschotten en verse producten veel langer kunt bewaren. We testten de Foodsaver Slim Vacuum Sealer een maand lang uit in de Cuizine.be testkeuken.

Foodsaver doet wat het belooft!

Het Foodsaver vacuümeersysteem onttrekt tot 97% van de lucht, zodat je geen voedingswaarden of smaak verliest. Dat is niet enkel wat het toestel belooft, dat is ook wat het dóet. We testten het uit met restjes spaghetti, een vers brood, zachte frambozen en zelfs een perfect smeuïge avocado. Allen waren ze ook na een week nog even vers en smaakvol als op de eerste dag.

Het toestel biedt daarenboven extra mogelijkheden voor de creatieve hobbykok. Probeer maar eens worteltjes of een lekker stuk vlees sous-vide te bereiden. Je zal het verschil meteen proeven: alle smaken blijven op en top bewaard, en de textuur is helemaal anders dan wanneer je ze traditioneel bereidt.

Ook seizoensgroenten en -fruit die minder lang houdbaar zijn, varen wel bij de Foodsaver. Rijpe aardbeien, verse fruitsalade of te veel druiven gekocht? Verpak ze vacuüm met de Foodsaver en je kan er extra lang van genieten. Zachte voedingsmiddelen zoals bladgroenten en brood kan je best in de bijhorende vershouddozen bewaren. Met de standaard bijgeleverde vacuümslang trek je ook deze in een handomdraai luchtledig.

Daarnaast zorgt de vacuümtechniek ook voor voordelen bij het invriezen. Smaak en textuur van vers vlees en vis blijven in de Foodsaverzakken ook in de diepvries behouden. Ontdooien gaat eenvoudig in de microgolf, of – als je wat meer tijd hebt – in de koelkast.

Het toestel heeft een compact design, waardoor het makkelijk in de kast past. Maar de Foodsaver blijft in de Cuizine.be keuken intussen gewoon op het aanrecht staan, gezien hij heel weinig plaats inneemt en ook verticaal opgeborgen kan worden. Handig!

Conclusie na 1 maand testen? De Foodsaver heeft zijn plaats in onze testkeuken dubbel en dik verdiend. We kunnen niet meer zonder!

Loop je ook zo warm voor de Slim Vacuum Sealer van Foodsaver? Kom te weten waar je hem kunt kopen via niwzi.be:

Klik hier om producten in te laden

Reageer