Dé perfecte steak bakken op de barbecue, met een krokant korstje maar ook mals en sappig … Het kan, met de Espressions Sous Vide/Slowcooker. Met het toestel kan je zowel vacuüm garen in een waterbad, als op lage temperatuur en voor een lange tijd stoven. Het sous vide garen is perfect ter voorbereiding van een uitgebreide barbecue. Wij namen het toestel mee in de cuizine.be keuken voor een grondige test.

Alleen maar voordelen met sous-vide

Chef koks zijn al langer overtuigd van de voordelen van een sous vide. De kookmethode zorgt voor een heel precieze garing. Voedingstoffen en smaak worden optimaal behouden. Bovendien is het ideaal ter voorbereiding van zomers tuinfeest: door vlees en vis voor te garen in een waterbad, moet je – eens je wilt gaan eten- enkel nog zorgen voor een krokant korstje op de grill of in de pan. De garing is sowieso perfect en kan je nauwkeurig controleren.

We beginnen met een steak: goed kruiden en dan samen met kruiden en boter vacuüm verpakken. In de gebruiksaanwijzing lezen we dat de steak 1 à 2 uur gegaard mag worden op 49°C. Na het voorverwarmen kan de steak in het warmwaterbad. Slechts 1 uur later hebben we al resultaat: de steak is zacht gegaard en moet enkel nog aangekorst worden op de barbecue. De perfect cuisson, zonder enige moeite!

Ook groenten vormen geen probleem: we testen het met asperges en zoete aardappel. Groenten mogen op een hogere temperatuur en voor een kortere tijd gegaard worden. Nadien bakken we ze nog snel even op met kruiden en wat olijfolie, en ze zijn al klaar. De smaak is onovertroffen: vol, met nét genoeg beet.

Ook voor marinades heeft de sous-vide garing heel wat voordelen. De smaken trekken in de luchtledige zakken veel sneller in het vlees, en zorgen daardoor meteen voor een intense smaakbeleving. Door eten af te sluiten in een zak kookt het daarenboven in de eigen sappen. Vitamines, mineralen en sappen blijven behouden en de natuurlijke smaken worden versterkt.

Het toestel heeft ook een slowcookerfunctie, waar we op een regenachtige dag een vullende maaltijdsoep in maken. Alle ingrediënten kunnen samen in de pan, het toestel doet de rest. Bijkomend voordeel is dat het volume groot genoeg is om meteen een voorraadje aan te leggen voor de diepvries.

De Espressions Sous Vide/Slowcooker is onmisbaar voor zowel de professionele gebruiker als de veeleisende hobby kok. Want goed gereedschap is het halve werk.

Ook helemaal wild van dit toestel? Ontdek snel op niwzi.be waar jouw dichtsbijzijnde verkooppunt is:

Klik hier om producten in te laden

Reageer