Onze cuizine.be testkeuken herbergt stilaan een heel arsenaal aan keukenmateriaal. En toch zijn er van die toestellen die je nog kunnen verrassen, en die in één klap een hele rij gadgets kunnen vervangen. De Smart Pressure Cooker van Espressions is er daar één van.

Herinner je je nog de hogedrukketel uit grootmoeders tijd? Hij blonk uit in het perfect garen van stoofvlees of het smoren van sappige ribbetjes. Dankzij Espressions hebben we nu de moderne versie in huis: de Smart Pressure Cooker. Maar dat is nog niet alles want dit slimme apparaat kan ook slowcooken, sauteren én yoghurt fermenteren.

Bij onze eerste test willen we pulled pork bereiden. Normaalgezien hebben we daarvoor 4 uur in de oven nodig. Met de Smart Pressure Cooker is de klus in een dik uur al geklaard: het vlees valt uiteen in draadjes en we kunnen meteen onze taco’s vullen. Bovendien geeft de sauteerfunctie het vlees een heerlijk bruin korstje.

Wat de Smart Pressure Cooker echt bijzonder maakt, is de slimme functie waarmee de stoom automatisch uit de pan wordt afgevoerd. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je gerecht te gaar en droog wordt. Wil je de stoom zelf vrijlaten? Dat kan eenvoudig via een knop aan de voorzijde. Veel veiliger dan het handmatig openen van een stoomventiel.

Nu de hogedrukfunctie goedgekeurd is, zijn we ook benieuwd naar de slowcookerfunctie. We kiezen een recept voor gehaktballetjes in tomatensaus van de website en gaan aan de slag. Alweer maken we eerst gebruik van de sauteerfunctie om de uien en knoflook te stoven. Vervolgens schakelden we de Smart Pressure Cooker over op de “slow cook” stand. Het resultaat:hee rlijk zachte balletjes in een smaakvolle saus.

Het moet gezegd: dit toestel kan veel. We hebben intussen ook yoghurt gemaakt, boontjes beetgaar gestoomd en soep bereid. Ondanks zijn royale inhoud van 5,7 liter is de Smart Pressure Cooker verrassend compact en past hij moeiteloos op je aanrecht. Het schoonmaken is een fluitje van een cent: de binnenpan kan eenvoudig worden verwijderd en mag in de vaatwasser. Daarnaast biedt het apparaat de mogelijkheid om uitgesteld te starten en beschikt het over maar liefst 14 voorgeprogrammeerde functies.

De Espressions Smart Pressure Cooker neemt het denkwerk in de keuken van jou over. Hij is uiterst gebruiksvriendelijk, heeft een strak en tijdloos design, en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Een innovatief toestel dat je niet wilt missen!

Klik hier om producten in te laden

Reageer