wijnkast

De inrichting en het design van een wijnkast is er de voorbije jaren met rasse schreden op vooruit gegaan. Dat je in de keuken kan uitpakken met je wijncollectie zal daar zeker mee te maken hebben!

Houten leggers

Wijn wordt het best liggend bewaard. Zo voorkom je dat de kurk uitdroogt met alle gevolgen van dien voor de smaak en samenstelling van de wijn. Vaak zijn de leggers vervaardigd uit hout. Uittrekbare rekken laten je toe makkelijker tot bij de wijn komen en zo het etiket af te lezen. In sommige wijnkasten kan je sommige leggers lichtjes opklappen zodat een bijzondere fles wijn mooi gepresenteerd kan worden. Met etiketten of cliplabels voor de leggers krijg je sneller en beter een overzicht van de wijncollectie.

Design

Design speelt een steeds grotere rol bij de wijnkast. Omdat niet iedereen meer over een aparte kelder of garage beschikt, verhuist de wijn(klimaat)kast steeds vaker naar de keuken of een andere prominente plek in de woning. Mooie inox handgrepen, inox ommanteling, een stijlvolle glazen deur en aantrekkelijke (led-)verlichting geven de wijnkast extra uitstraling. In dit kader mogen we ook de opkomst van kleinere inbouwwijnkasten situeren. Deze worden onder het werkblad geplaatst.

Extra accessoires

Een delicatessenhouder is geschikt om bijvoorbeeld foie gras of kaas gekoeld te houden, al bewaar je deze misschien beter in een echte koelkast.

Veiligheid

Een akoestisch signaal verwittigt als de deur per ongeluk open staat, maar ook bij een onvoorzien stijging van de temperatuur of na een stroomstoring.
Een deurslot beschermt de wijnkast tegen onbevoegden of spelende kinderen.

Onderhoud

De koolstoffilter absorbeert vervelende geurtjes maar dient wel regelmatig vervangen te worden.

Reageer