ambiente

Van 12 tot 16 februari  2016 opent Ambiente opnieuw haar deuren. Het is dé internationale vakbeurs en ontmoetingsplaats van het jaar  voor exposanten en bezoekers van 6 continenten. Welke trends zet Ambiente deze keer in de kijker? Wij zetten het al op een rijtje.

Ambiente

De beurs is naar jaarlijkse gewoonte opgedeeld in 3 grote opdelingen: Dining, Living en Giving. Alles voor de gedekte tafel, geschenken, decoratie of keukentoestellen kan je op deze beurs terugvinden.

Nieuw

Ambiente introduceert dit jaar een nieuw concept. De beurs brengt een label uit voor producten waarbij het productieproces ecologisch en eerlijk verlopen is of vervaardigd zijn uit ecovriendelijke materialen.

De producten worden beoordeeld door een jury die bestaat uit leden van de Wereldhandelsorganisatie en the Center for the promotions of imports from developing countries. Hiermee wil Ambiente de nodige transparantie bieden aan de bezoekers.

Trends

Elk jaar plaatst Ambiente vier trends in de kijker. De eerste trend is ‘Artisanal Gardening’.

artisanal gardening ambiente

Warme zomerse kleuren en florale prints overheersen deze trend. De kleurenpracht van de tuin treedt naar binnen. Bamboe, hout, kurk, keramiek en wol treden naar binnen in de leefruimtes.

futuristic couture ambiente

De tweede trend is de ‘Futuristc Couture’. De traditionele ambachten worden gecombineerd met de huidige technologische ontwikkelingen zoals 3D printen. Ongekende materialen en uitvoeringen komen op die manier tevoorschijn. Ook recycleerbare materialen zijn geen uitzondering meer.

Producten mogen de dag van vandaag niet enkel mooi zijn, ze moeten ook recycleerbaar zijn of vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen. Centraal staan moleculaire patronen en opvallende contouren.

functional simplicity

De volgende trend is de ‘Functional Simplicity’. Pure vormen en een meesterlijk vakmanschap zijn hier de kernwoorden. Er wordt steeds gestreefd naar de essentie. Materialen die in dit thema terugkeren zijn marmer, rubber en roestvrij staal.

composing freedom ambiente

De laatste en vierde trend is de ‘Composing freedom’, een trend die oud en nieuw combineert. Ongewone contrasten die toch perfect werken en verschillende patronen zijn een veelvoorkomend gegeven in deze trend. Nep bond en dierenprints vallen meteen op.

Reageer