sushi

Een goede voorbereiding is al het halve werk. Wat heb je allemaal nodig om echte sushi te maken?

Benodigdheden

Matje
Zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier een rolletje kan maken. Belangrijk is dat je het goed strak houdt en aantrekt zodat je strakke rolletjes krijgt. De meeste gebruiken een bamboematje, maar ook met andere matjes lukt het zeker en vast.

Nori (zeewierbladeren)
Nori zijn velletjes geperste zeewier. De sushirolletjes worden op deze manier makkelijk bij elkaar gehouden. Bij een zeewierblaadje heb je een ruwere en gladde kant. De gladde kant moet op het matje liggen, de ruwe kant moet zichtbaar zijn.

Speciale sushi rijst
Je kan niet zomaar elke rijst gebruiken bij het maken van sushi. De rijst moet van nature zeer plakkerig zijn. Nadat de rijst gekookt is, moet je er nog rijstazijn, suiker en zout aan toevoegen. Goed roeren en laten afkoelen. PAs dan kan je de rijst makkelijk lichtjes kneden zodat de rijstkorreltjes bij elkaar blijven.

Vulling
De ingrediënten die je verwerkt in de sushi maken het tot een echt smaakbommetje. Kies voor verschillende soorten vis zoals zalm, makreel, tonijn, krab, garnalen maar ook voor andere ingrediënten zoals avocado, komkommer, omelet of tofu. Keuze genoeg!

Soorten sushi

Nigiri
Een stukje vis ligt op een bedje van rijst.

sushi

Futomaki
Dikke grote sushi rol , 2 of meer vullingen

futomaki

Hosomaki
De bekendste sushivorm , deze is een klein cilindervormige sushi. Aan de buitenkant zit er nori, in de binnenkant 1 vulling.

sushi

Uramaki
Ook wel de inside-out roll genoemd. Hier wordt er vaak gebruik gemaakt van 2 vullingen. Anders dan andere soorten sushi, zit de rijst aan de buitenkant en de nori aan de binnenkant.

sushi

Reageer