De restjes van die heerlijke filet pur hoeven de vuilnisbak helemaal niet in. Sterker nog: met een vacuümtoestel kun je zelfs met opzet een lading verse, zelfgemaakte maaltijden inslaan voor de komende weken.

Wij zijn in ieder geval fan van de vacuümeermachines van FoodSaver en Solis. Beide houden je producten voor een lange tijd vers. En dat is belangrijk op Wereldvoedseldag!

Verser kan het niet

Zelfs in het meest georganiseerde huishouden blijft er wel een paprika, spaghettisausje of stukje kip té lang in de koelkast liggen. De cijfers liegen er niet om: van de wereldwijde voedselproductie belandt één derde in de vuilnisbak. Op 16 oktober of Wereldvoedseldag schenken we hier extra aandacht aan.

De meest eenvoudig een efficiënte manier om je steentje bij te dragen is… vacuümeren! De FoodSaver heeft z’n naam niet gestolen. Hij geeft je de mogelijkheid om fruit, groente, vlees, vis, noten en zelfs koffiebonen luchtledig te bewaren. Geen enkel product gaat verloren. Je verlengt bij het vacuüm trekken zo’n vijf keer de houdbaarheid. Vers of reeds bereid – het voedsel bewaart z’n oorspronkelijke geur, smaak en textuur. Je voorkomt ook bacteriën en vriesbrand.

Meer dan één functie

Zo’n proces kan best ingewikkeld lijken, maar dat is het geenszins. Je ‘sealt’ het product door het in de zak te steken, de open zijde in de vacuümkamer te stoppen en het toestel te sluiten. Met één druk op de knop trek je de inhoud van de vershouddoos luchtledig.

Daarbij kun je met zo’n vacuümmachine best origineel aan de slag. Een marinade trekt eenmaal vacuüm getrokken slechts een half uurtje in plaats van een hele nacht. Je kunt bijvoorbeeld ook een stukje vlees ‘sous vide’ in water garen voor een uitstekende cuisson, en daarna gewoon dichtschroeien in de pan. Het werd door heel wat sterrenchefs voorgedaan. Ook crackers, chips, muesli en koekjes blijven langer krokant, zonder dat ze in het vacuümtoestel worden gebroken. Dat is pas #nofoodwaste!

Ontdek de handigste vacuümtoestellen nu op Niwzi.

Klik hier om producten in te laden

Klik hier om producten in te laden