EK snacks

Kies in plaats van de traditionele zak chips en nootjes voor een originele én smakelijke snack om te verorberen tijdens de match. Wat denk je van guacamole met krokante spekjes  of pizzarolletjes? Juist, klinkt aantrekkelijk toch?

Guacamole met spekchips

bacon-guacamole

Snijd dik ontbijtspek in stukjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat in een oven van 200°C tot het spek volledig krokant is. Laat afkoelen en maak intussen de guacamole. Serveer de guacamole meteen in een bowl en leg er de spekchips errond. Wedden dat ook jij gaat scoren?

Pizza sticks

pizza sticks

Een gewone slice pizza is niet zo eenvoudig te eten als je geconcentreerd naar de match an het kijken bent. Daarom zijn deze pizzasticks niet alleen zeer praktisch maar ook superlekker! Neem een vel pizzadeeg. Snijd deze in gelijkmatige rechthoeken. Plaats er vervolgens pepperoni en mozzarella op.  Niks houd je tegen om creatief te zijn. Leg er alles op wat je lekker vindt! Kip, pesto, olijven, hesp,.. Vouw het stukje rechthoekige deeg op en bestrijk met boter. Leg ze op een bakplaat en bak ze af op 220°C tot ze mooi goudkleurig zijn. Om nog extra smaak te hebben, kan je de pizza sticks serveren met een pittige dip.

Kip rolls

kip rolls

Heb je meer zin in een gezonde snack? Dan zijn de kip rolls zeker iets voor jou! Neem een pakje Philadelphia of gelijkaardige zachte kaas en voeg er een pittige kaas, lente-ui, tomaat, kippenblokjes en peterselie toe. Kruid nog af met peper en zout en meng alles goed. Smeer vervolgens royaal het mengsel op de volledige wrap en rol deze op. Verdeel de grote rol in kleinere rolletjes  en serveer!

Peperoni pizza brood

brood EK Snack

Neem een ongesneden brood en snijd diep in het brood in de breedte en lengte. Nu kan je het brood opvullen met kaas, peperoni salami en alles wat je zelf lekker vindt. Plaats het in een voorverwarmde van 200°C oven gedurende 20 minuten. Serveer met een pikante dipsaus en scheur een heerlijke stukje van het brood eraf.

 

Voetbalcupcakes

voetbal cupcakes

Ben je eerder een zoetebek? Dan zullen deze voetbalcupcakes je zeker bekoren. De basis van de  cupcakes is een gewoon basiscakeje. Kies voor de afwerkingen een topping op basis van boter en suiker en voeg er groene kleurstof aan toe. Hoe meer kleurstof, hoe feller de kleur. Werk af met een oreo-koekje om extra in voetbalsfeer te komen.

 

guacamole

Als je een echte creatieveling bent, is deze knaller echt iets voor jou. Maak het voetbalveld na met guacamole, zure room en pretzels. Plaats er een grote kom chips bij om in te dippen en je bent goed voor een hele avond.  Hou er wel rekening mee dat avocado snel een bruine kleur krijgt. Deze snack is dus voor de rappe!

Bron: pinterest