We zijn al goed in de herfststemming en de daarbijhorende recepten. Een terrine hoort perfect bij deze mood en we hebben geluk! Peugeot deelt graag zijn recepten en wij genieten graag mee!

Ingrediënten

  • 125gr varkensnek
  • 125gr kippenlever
  • 125gr varkenslende
  • 125gr kipfilet
  • 2 sjalotten
  • 1 ei
  • 15gr bloem
  • tijm
  • 1 laurierblad
  • 6gr roze zout van de Andes
  • 40gr gepelde hazelnoten
  • Ceylon kaneel
  • peper
  • 20cl cognac

Werkwijze

  1. Meng, met behulp van een spatel, de verschillende vleeswaren in een grote kom om tot een homogeen mengsel te komen.
  2. Voeg zout, tijm en het ei eraan toe.
  3. Meng nu met een garde en voeg de bloem toe.
  4. Hak de sjalotten fijn en voeg toe aan het mengsel.
  5. Voeg nu de cognac en de volle hazelnoten toe.
  6. Voeg peper en de gemalen kaneel toe.
  7. Giet het mengsel in een terrine en zorg ervoor dat het goed tot in de hoeken wordt gespreid.
  8. Plaats het laurierblad bovenop.
  9. Plaats de terrine gedurende 4 uur in de koelkast om de ingrediënten te marineren.
  10. Warm de oven voor op 160°C
  11. Plaats de terrine in een grote schaal “au bain-marie” in de oven gedurende 1 uur 45 minuten
  12. Gekoeld te bewaren

De terrine in de foto is van de Appolia lijn van Peugeot die je hier kunt terugvinden.

 

Bron: Peugeot Saveurs

Reageer