Food à porter is een stijlvolle lunchbox ontworpen door designer Sakura Adachi voor Alessi. De lunchbox heeft een tweeledig karakter. Enerzijds is het geïnspireerd op de Japanse bento box, anderzijds is het een modeaccessoire. Food à porter is na de Plissé waterkoker van Michele De Lucchi het tweede product met mode als insteek binnen de wintercollectie van Alessi.

De naam, food à porter, is een weggever. Het vertaalt als eten om mee te nemen en maakt de functie van het object duidelijk. Met zijn Franse noot hint de naam ook naar het modieuze uiterlijk en karakter van Sakura Adachi’s lunchbox.

Lunch met een Japanse insteek

Food à porter combineert functionaliteit met een uitgesproken esthetische waarde middels een eerbetoon aan de bento boxen en het Japanse lakwerk. De lunchbox is zo ontworpen dat je je lunch netjes kunt scheiden, want deze bestaat namelijk uit 1 centrale container, 2 compartimenten en 2 deksels. Zo lunch je waar en wanneer je maar wilt. Ideaal voor mensen die genieten van een thuisbereide lunch of die een specifiek dieet volgen.

De 3 containers worden samengehouden door een siliconen band die verkrijgbaar is in 2 verschillende versies. Een “single” band die het geheel samenhoudt of een dubbele band die daarnaast de lunchbox in een handtas omtovert.

Maak kennis met Food à porter via Niwzi.be:

Klik hier om producten in te laden

Reageer