Op de keukententoonstelling LivingKitchen® in Keulen presenteerde NEFF een sous-vide-programma:  een FullSteam-oven (60 cm) en compacte versie (45 cm) en een vacumeerlade. Dit zal worden gesmaakt door door alle kookliefhebbers die op zoek zijn naar de perfecte smaakervaring of nieuwe kookuitdagingen.

Koken onder vacuüm
“Sous-vide” is Frans en betekent “koken onder vacuüm”. Dit is een methode om langzaam te koken bij relatief lage, constante temperaturen en met toevoeging van stoom. Dit maakt vlees en vis bijzonder mals en sappig. Voor deze intense smaakervaring worden ingrediënten zoals vlees, vis en groenten langzaam gekookt in de oven met de instelling “Sous-vide” in de vacuümzak. Het programma, dat beschikbaar is voor geselecteerde ovens uit de FullSteam-lijn van NEFF, kookt het voedsel gedurende een lange periode op constant lage temperaturen in de stoom. Het resultaat: geweldig aroma, het voedsel blijft extreem sappig, voedzaam en vetarm!

Om creatieve experimenten in de keuken nog eenvoudiger te maken, kan de nieuwe vacumeerlade net onder de NEFF FullSteam compacte oven (45 cm) worden geïntegreerd. Zelfs als de sous-vide-methode op dit moment niet wordt gebruikt, bewijst de vacuümlade zijn nut. Omdat dankzij vacuümafdichting voedsel langer kan worden bewaard, kunnen ze worden geportioneerd en opnieuw worden gelast. Ook voor gerechten die gemarineerd zijn, is het ideaal: in de luchtdichte afgesloten zak blijven vlees en vis in nauw contact met de marinade, zodat ze de volle smaak kunnen absorberen.

Klik hier om producten in te laden

Reageer