Bokalen, kookpot, ontpitters,… Welke tools je precies nodig hebt bij het maken van confituur? Kom het hier allemaal te weten!
1. Confituurpot Demeyere
Deze confituurpot van Demeyere wordt geleverd met een roestvrijstalen deksel en is geschikt voor alle vuren. De pot is voorzien van een handig handvat. De pot is opgebouwd in 5 lagen. Zo wordt een goede warmteverdeling gegarandeerd. Z’n glanzende uiterlijk verleid je onmiddellijk! Naast confituur kan je deze pot ook gebruiken voor kreeft of andere zeevruchten.2. Ontpitter
Maak je kersenconfituur? Dan is een ontpitter een absolute must! Dankzij deze ontpitter van Westmark ontpit je tientallen kersen in een mum van tijd.3. Inmaakbokalen
Deze confituurpot van Demeyere wordt geleverd met een roestvrijstalen deksel en is geschikt voor alle vuren. De pot is voorzien van een handig handvat. De pot is opgebouwd in 5 lagen. Zo wordt een goede warmteverdeling gegarandeerd. Z’n glanzende uiterlijk verleid je onmiddellijk! Naast confituur kan je deze pot ook gebruiken voor kreeft of andere zeevruchten.2. Ontpitter
Maak je kersenconfituur? Dan is een ontpitter een absolute must! Dankzij deze ontpitter van Westmark ontpit je tientallen kersen in een mum van tijd.3. Inmaakbokalen
>> Kilner
Bokaal met geruit dekseltje voor een extra artisanaal effect! Het voordeel aan deze bokaal is dat je het stevig kan dichtdraaien. Zo blijft je confituur maanden goed!
Bokaal met afsluitklem voor een extreem gebruiksgemak. Wie wat moeite heeft met een bokaal dichtschroeven, is beter met dergelijk model.
>> Cosy&trendy
Presenteer je zelfgemaakte confituur in deze schattige bokaaltjes van Cosy&Trendy. De dekseltjes met geruit patroon zijn beschikbaar in vier kleurtjes.
Prijsinfo < € 1,24
>> Weck
Om verse gelei, confituur of yoghurt met muesli te bewaren, zijn er de glazen Excellsens bokalen met schroefdeksel, verkrijgbaar in drie diverse formaten. Bovenstaande heeft een medium inhoud van 250 ml, is 10 cm hoog en wordt geleverd in een set van 4 bokalen, zo kan je meteen heel wat verse aardbeienconfituur bewaren en er maandenlang van genieten!
Het Weck-glas met ronde rand (stortmodel) en een inhoud van 1/4 liter leent zich uitstekend voor het  inmaken van jam, gelei, worst en alle kleine hoeveelheden. Doordat het deksel verzonken is, is er geen  ruimte meer vrij in het bovenste deel voor residuele zuurstof. Bijpassende rubberringen maken de glazen  volledig luchtdicht, met behulp van de meegeleverde clips. De hoogte bedraagt 7 cm; de diameter 10 cm.  Ook verkrijgbaar met diverse andere inhoudsmaten: 80, 140, 160, 290 en 600 ml, en 1/4, 1/5, 1/2 en 3/4  L.
>> Le parfait
Zet je zelfgemaakte confituur extra in de spotlight dankzij deze bokaal met ‘home made’ deksel van Le Parfait!4. Houten lepel met lange steel
Om goed te kunnen roeren in je grote pot met confituur!5. Zeef
Om goed te kunnen roeren in je grote pot met confituur!5. Zeef
Heb je niet graag fijne pitjes of brokjes in je confituur? Dan is een zeef de perfecte tool hiervoor. Gobel, bekend om zijn goede patisseriegerei heeft een zeer fijne zeef in hun gamma.
[gap height=”0″]
Reageer