Met behulp van de kwaliteitsvolle aardewerken taartvorm bereid je duizend en één zoete lekkernijen. Maar een chocoladetaart, dat blijft een idylle. Le Creuset deelt graag met jou hun recept.
Ingrediënten
- 1 rol kruimeldeeg / als je tijd hebt is een vers gekneed deegje nog dat tikkeltje lekkerder
- 250 gram pure chocolade
- 150 gram boter, in blokjes
- 60 ml water
- 4 eitjes
- 100 gram suiker
- frambozen als decoratie
Schort aan? We gaan aan het werk:
- Verwarm de oven op 180° C. Ondertussen vet je de taartvorm in met boter.
- Leg het kruimeldeeg in de vorm en druk overal goed aan. Prik nu enkele gaatjes met een vork en strooi de aardewerken bakerwten over het oppervlak. Bak gedurende 20 min.
- Haal de erwten uit de schaal en laat wat afkoelen. Terwijl hak je de chocolade in stukjes en laat je die samen met de boter au bain-marie smelten. Laat heel even afkoelen en voeg dan het eigeel toe.
- De eiwitten klop je tot een luchtig schuim. Hier voeg je de suiker aan toe. Vervolgens meng je het eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel en giet je die over de taartbodem.
- Laat de chocoladetaart minimum drie uur afkoelen in een frisse ruimte of in de koelkast.
Geniet van je zoet toetje!
Reageer