La Cornue

Voor zijn 110 jaar bestaan gaat La Cornue een gedurfde samenwerking aan – even exclusief als beperkt – en transformeert zes van zijn meesterwerken in kunstwerken.

Voor de kunstenaar Kongo was het werken op het email van de La Cornue fornuizen ongekend terrein. Met het aanbrengen van zijn grafische codes en beeldtaal transformeerde hij de klassieke look van deze iconische fornuizen en bracht ze naar een ander niveau.

Gedurende meer dan 1 jaar voerden beide partijen dialoog met slechts 1 doel voor ogen: een ongeziene wereldwijde samenwerking én de creatie van 6 uitzonderlijke fornuizen. De bijzondere symbiose tussen de moderne grafische stijl van de ene en de traditionele ambachtelijkheid van de andere is hiervan het eindresultaat.

De 6 fornuizen vormen 1 samenhangende collectie waarin elk fornuis zijn eigen, uitgesproken identiteit heeft. Het kleurenspel, de verschillende lagen gebakken email, de expressie van de kunstenaar, de getraceerde contouren, de finesse en het oog voor detail dragen bij om van deze fornuizen echte “meesterwerken” te maken.

Om de exclusiviteit en de eigenheid van deze samenwerking te accentueren draagt elk fornuis de handtekening van de kunstenaar links en het jaartal 2018 rechts.

Kongo: Een Franse kunstenaar met wereldwijde invloed

La CornueCyril Phan, aka Kongo, is één van ‘s werelds meest erkende Franse straatartiesten.

Van Parijs tot Hong Kong over Dubai, van Hermès tot Richard Mille over Daum, zijn unieke stijl bracht hem ertoe om samen te werken met de grootste namen op gebied van kunst en luxe.

De kunstenaar zonder grenzen en zonder beperkingen deelt zijn essentiële waarden met La Cornue: het verlangen naar uitmuntendheid, de precisie van gebaren en de overdracht van knowhow.

Exclusieve en gelimiteerde samenwerking voor het 110-jarig bestaan van ‘La Maison La Cornue’

  • 6 unieke kookfornuizen: elke symboliseert de grafische visie van een continent door Kongo
  • Château 150 afwerking ‘chrome noir’, met exclusieve gasbranders in ‘chrome noir’
  • Dummy achterwand waardoor een eilandopstelling mogelijk is
  • Elk stuk werd persoonlijk door de kunstenaar gerealiseerd en heeft een unieke identiteit
  • Prijs Château 150 La Cornue x Kongo 2018 – uniform met de algemene beoordeling van de artiest: €250.000 (excl. BTW)

Bekijk de collectie van La Cornue alvast op Niwzi.be hier.

 

 

Reageer