De Esse CAT is een gamma fornuizen die volledig kan worden afgestemd op jouw wensen en levensstijl. Het kiezen van het glazuur in jouw favoriete kleur en de installatie op de ideale plek in jouw keuken mogen bepalen is nog maar het begin van hoe je het CAT gasfornuis kunt personaliseren.

Net op tijd met Smart Control

Deze gietijzeren lijn heeft een timer die u toelaat om het fornuis te laten werken zoals jij het wenst en kan via een app op de telefoon gestuurd en bijgestuurd worden.

Bijvoorbeeld: Tijdens de week kunt u ervoor kiezen om het toestel de gevraagde temperatuur te bereiken bij thuiskomst na het werk. In het weekend kan de programmatie aangepast worden naar een ander tijdstip zodat u van een ontspannen warm ontbijt kunt genieten of een gebraad op zondagmiddag, aangepast aan de routine van jouw gezin.

De CAT heeft de mogelijkheid om te worden gebruikt als eenvoudig aan/uit apparaat, maar we raden het gebruik van de ‘sluimer’ modus toch wel meer aan. Dit betekent dat de temperatuur kan dalen tot een extreem lage instelling, waarbij een verwaarloosbare hoeveelheid energie wordt gebruikt, van waaruit het terug naar kooktemperatuur kan gebracht worden in slechts 15 minuten.

De exacte temperatuur

Met dit onvermoeibare werkpaard van een fornuis zal je schotel na schotel (na schotel) klaarmaken zonder enige daling van kracht of prestaties. En toch zijn de 2 royale ovens en de grote kookplaat allemaal verwarmd met 1 enkele brander van 7kW met een verbazingwekkend energie-efficiëntie. Beide ovens zijn in staat om gedurende langere periodes dezelfde temperatuur aan te houden, wat bij sommige gerechten van uiterst belang is.

Zet hem waar je maar wenst

De katalytische brander in dit fornuis is zo effectief dat het gas ‘reinigt’ bij gebruik, zodat je niet eens een schoorsteen nodig hebt. Het betekent ook dat er vrijwel geen geur vrijkomt die je meestal zou associëren met gasfornuizen.

Het feit dat een schoorsteen geen noodzaak is, betekent ook dat je het fornuis kunt plaatsen waar het jou uitkomt. Elk beetje geproduceerde warmte wordt trouwens verstuurd naar de ovens, de kookplaat of in de kamer, in plaats van verloren te gaan in de schoorsteen.

Net als de meeste fornuizen van Esse, bevat de CAT over een grote gietijzeren kookplaat die verschillende temperatuurzones heeft. Schuif gewoon je pan erover om meteen een verschil te merken.

De warme ruimte rond de rand van de kookplaat om deeg te laten rijzen dat vervolgens meteen kan gebakken worden op de bodem van de oven voor een heerlijk rustiek en knapperig brood.

Ook benieuwd naar wat het CAT gasfornuis nog allemaal te bieden heeft? Via Niwzi.be kun je de verkooppunten alvast terugvinden door op de Waar-Te-Koop-knop te klikken:

Klik hier om producten in te laden

Of klik hier om het volledige gamma van Esse te leren kennen.

Reageer