Je hebt net zelf confituur gemaakt en je bent er zo trots op. En terecht! Maar hoe lang bewaart je potje confituur nu precies? Wij vertellen hoe lang je kan genieten van je zelfgemaakte delicatesse!
1Suiker
Allereerst geldt de algemene regel: hoe meer suiker, hoe langer je confituur zal bewaren. Suiker zorgt dat bacteriën en enzymen geen schijn van kans krijgen om het fruit te bederven.
2Schuimspaan
Na het maken van de confituur, helpt het ook om het schuim van de confituur te scheppen.
3Citrus
Ook het toevoegen van citroen of limoen helpt om langer te kunnen genieten van je confituur.
4Donkere plaats
Bewaar je confituur steeds op een donkere, droge en koele plaats. Een kelder of donkere gang is hiervoor de perfecte plaats. Eens de pot confituur geopend is, is het belangrijk om die te bewaren in de koelkast.
Als je al deze tips opvolgt, kan je makkelijk 1 jaar genieten van je zelfgemaakte confituur.
Reageer