De gastronomische traiteurbroeders Kristof en Stefan Boxy trakteren je op enkele verrassende ideeën tijdens je griezelavond. Wat dacht je van een soepje van champignons, smeuïge pompoenstukjes en prikkelende bolsters? Met ZWILLING en Staub wordt het een Halloween om niet te vergeten.

Aziatische consommé met Halloween-allure

Ingrediënten (voor 8 personen)

200 g sjalot
100 g prei
200 g kombu zeewier
20 g gedroogde champignons
2 versneden umeboshipruimen (gepekelde Japanse pruimen)
200 ml water
peper, zout
optioneel: herfsttruffel

Bereiding

Stoof de sjalot, prei, kombu en champignons in een beetje olie. Voeg vervolgens water toe en kruid met peper en zout. Voeg de stukjes pruim toe. Laat het geheel een twintigtal minuutjes zachtjes koken en giet dan door een puntzeef. Indien je dat wenst, kun je ook herfsttruffel toevoegen.

Klik hier om producten in te laden

Dit Halloween recept serveer je het beste in de dubbelwandige Sorrento glaasjes van ZWILLING. De kleine handgemaakte en mondgeblazen glaasjes doen je gasten watertanden van nieuwsgierigheid. Het tijdloze design van Matteo Thun en Antonio Rodriguez houdt je warme hapjes moeiteloos warm en je desserts moeiteloos koud.

Halloween recept Halloween recept Halloween recept

Sidderen in een pompoen 

Culinair expert Kristof Boxy adviseert: “Een pompoen is culinair heel dankbaar. Je kan er klassiek mee omspringen, maar tegelijk heel verfijnd met complexe smaken van kaneel of karamel erbij. Zo til je een traditioneel stoofpotje of eenpansgerecht naar een hoger niveau. Leuk ook om stijlvol te serveren in een cocotte.”

Klik hier om producten in te laden

Je hebt ‘m op Cuizine.be reeds zien passeren. De pompoencocotte van Staub in geëmailleerd gietijzer is het pronkstuk op je Halloween-tafel. De legering van koolstofrijk ijzer bedekt met glazuur van hoofdzakelijk glas houdt de hitte optimaal vast en verspreidt langzaam en gelijkmatig de warmte. Zo krijg je een mals stukje vlees en sappige groentjes. Behoud met Staub dus alle aroma’s, smaken en voedingswaarde.

Happy Halloween!