Voeding blijft tot 5 keer langer vers met de Fresh & Save Vacuum Starter Set van Zwilling. Het compacte systeem is erg gebruiksvriendelijk en opent de deur naar talloze nieuwe bereidingswijzen. Cuizine.be nam de proef op de som.

Met de Zwilling Fresh & Save in je keuken zal je nooit nog op dezelfde manier boodschappen doen en eten bewaren. Door verse producten luchtdicht te bewaren kan je ze makkelijk vers houden, en blijven smaak en textuur optimaal bewaard.

Het toestel is daarenboven erg compact, en kan dus makkelijk opgeborgen worden. Dat is alvast een groot voordeel in onze testkeuken die bulkt van de apparatuur en gadgets. Daarenboven is de Zwilling vacuümpomp dankzij zijn draadloos design altijd gebruiksklaar. De batterijen kan je via een USB-kabel makkelijk opladen. Met één druk op de knop start het vacuümeren; de pomp stopt automatisch als alle lucht verwijderd is.

In de Starters Set zitten naast de pomp ook 2 glazen vershouddozen met dubbele sluiting, 4 zakken met ventiel en ritssluiting, en een wijnstop. De zakken zijn herbruikbaar en hittebestendig. Ze kunnen dus ook gebruikt worden voor sous-vide garen of ontdooien in de microgolf. De voorraaddozen zijn zowel vaatwasbestendig als geschikt voor de oven, microgolf en vriezer.

Sinds ik het Zwilling vacuümsysteem in huis heb, ga ik maar één keer per week meer boodschappen doen. Bij thuiskomst bewaar ik alle verse voeding zorgvuldig in de vershouddozen en -zakken. Zo zijn alle groenten, vlees en vis ook na een week nog even vers als op de dag van aankoop. Ook heb ik intussen de gewoonte om op zondag te “mealpreppen”: groenten worden schoongemaakt en gestoomd, granen worden al voorgekookt en fruit gesneden. Ik trek de vershouddozen vacuüm en stapel ze in de koelkast. Zo kan ik tijdens de werkweek in een handomdraai een verse maaltijd op tafel zetten.

Ook invriezen gebeurt hier nu veel vaker. Dankzij de luchtdichte verpakking krijgt vriesbrand geen kans en kunnen vlees en vis zonder ijskristallen bewaard worden. Via de handige app hou ik bij welke producten wanneer ingevroren zijn. Ook dat bespaart me alweer heel wat tijd én afval.

De Zwilling Fresh & Save heeft mijn manier van winkelen en koken voorgoed veranderd. Restjes blijven ook na enkele dagen smaakvol, verse groenten behouden hun textuur en vlees en vis kunnen 5 keer langer mee. En dankzij het compacte design past het toestel in élk keuken.

Vind het verkooppunt van de Zwilling vacuümpomp in jouw buurt:

Klik hier om producten in te laden

Reageer