Lékué stomer

Snel en eenvoudig een gezonde maaltijd bereiden die nog eens lekker smaakt ook: dat is wat Lékué ons belooft met haar stoomgamma. Naast traditionele stoommanden hebben ze een hele reeks stomers voor de (microgolf)oven. Deze maken gezond koken nog makkelijker en sneller. Cuizine.be wilde wel eens weten of Lékué zijn belofte waar maakt en testte de eenpersoonsstomer met vochtafscheider uit.

Ontwerp en gebruiksgemak

Lékué vervaardigt haar hele stoomassortiment uit hoogwaardige siliconen. Dit materiaal neemt geen geuren of kleuren op, is stevig en vormvast, en mag zonder verpinken in de vaatwas. De stomer die wij testten bevat daarenboven een vochtafscheider: een siliconen plankje met ribbels en kleine stoomgaatjes. Deze zorgt ervoor dat het vocht gescheiden blijft van je gerecht, wat extra smaak én textuur oplevert.

Voorbereiding

We besluiten een gerechtje van Lékué zelf uit te proberen: gestoomde tongrolletjes met erwten, courgette en citroen. De voorbereiding neemt niet meer dan enkele minuten in beslag: we wassen en snijden de courgette, rollen de tongfilets op en leggen alles samen zorgvuldig op de vochtafscheider. Nog wat boter toevoegen, een kneepje citroen en wat extra dille voor de smaak, en de stomer kan in de microgolf.

Het recept raadt een tweetal minuten op 800 Watt aan, en dat blijkt exact te kloppen. De vis is gaar, de groenten knapperig en het geheel lekker warm. Toch blijven de handvaten koel, waardoor je zelfs geen pannenlappen uit de kast moet nemen. Van begin tot einde heeft dit ons niet meer dan 10 minuten gekost. Achteraf kan de stomer rechtstreeks in de vaatwas.

Ons besluit

De Lékué eenpersoonsstomer is de perfecte metgezel van elke drukbezette levensgenieter die graag gezond eet. Je hebt in geen tijd een smaakvolle en lichte maaltijd voor je neus, en hebt achteraf geen afwas. Cuizine.be is overtuigd! Jij ook?

Klik hier om producten in te laden

Reageer