Vacuvita

Met het Vacuvita vacuümeersysteem kan je voedsel tot 5 keer langer bewaren. Restjes blijven zelfs na 10 dagen even lekker als versbereid. Verse groenten hebben na enkele maanden in de vriezer geen last van vriesbrand en smaken kraakvers. En chips blijven ook na een kleine maand heerlijk krokant. Klinkt te mooi om waar te zijn? En toch is het zo, wij hebben het zelf getest!

Wat mag je verwachten?

De Vacuvita bestaat uit een gestileerde basis en een externe adapter voor diepvrieszakken en voorraadpotten. De basis laat je op het aanrecht staan, en kan je dagelijks gebruiken voor voedsel dat op kamertemperatuur bewaard wordt. Denk bijvoorbeeld aan brood, crackers, ontbijtgranen of hard fruit zoals appels en peren. De zakken zijn handig om in te vriezen of om sous-vide te koken. En in de voorraadpotten kan je rijst en deegwaren bewaren, of in een handomdraai vlees marineren.Vacuvita om brood, groenten en salade de bewaren

Wij testten de Vacuvita enkele weken uit. En eerlijk: we kunnen hem niet meer missen! Het begint al ’s ochtends: ons sneetje brood blijft heerlijk zacht, zelfs als het al een week oud is. Zacht fruit als aardbeien of frambozen kunnen we in de voorraadpot en in de koelkast zeker 10 dagen vers en aromatisch houden. Als we in het weekend naar de speciaalzaak rijden om lekkere vis, kunnen we die zonder kwaliteitsverlies invriezen. En vlees marineren voor de BBQ ging nog nooit zo snel: 20 minuten vacuüm in de voorraadpot en je krijgt hetzelfde resultaat als 24u in een gewone schaal in de koelkast.

Bij de start moet je even de moeite nemen om de handleiding door te lezen, maar nadat je de Vacuvita enkele keren gebruikt hebt, is er niets moeilijk aan. Handig daarbij is de “bewaarkaart” waarop duidelijk staat aangegeven welk voedsel je op welke manier moet bewaren, waar (koelkast of vriezer) en hoe lang. Ook de Quick Start stond in het begin standaard op ons aanrecht: hierin wordt in enkele eenvoudige stappen uitgelegd hoe je de Vacuvita gebruikt.

Vacuvita heeft ook een gebruikers-app: daarin kan je aangeven welke producten je aan het bewaren bent. Scan eenvoudig de QR-code op de voorraadpot, geef de inhoud in en sla op. De app herinnert je automatisch als een product tegen de vervaldatum komt. Geen reden om nog eten weg te gooien dus!

Vacuvita voorraadpot met QR-codeDe Vacuvita ziet er mooi uit en komt in 5 stijlvolle kleuren die passen bij elk interieur. Hij werkt volledig automatisch en is eenvoudig te bedienen. Hij verbruikt daarenboven weinig energie, omdat hij na het vacuümproces van zelf in slaapstand overgaat. Daarenboven maakt hij het makkelijk om geen voedsel meer te verspillen: salades, fruit, groenten, cake, koekjes, … Ze blijven allemaal tot 5 keer langer vers dan in een gewone voorraadpot of diepvrieszak.

Benieuwd naar meer?

Reageer