Ook al wordt het vaak beschuldigd dat het de bloeddruk de hoogte injaagt en de oorzaak te zijn van water vast te houden, wordt de consumptie ervan afgeraden zonder echte kennis van zaken.

Het is goed omdat…

Zout is in feite essentieel voor een groot aantal functies binnen het menselijk lichaam. Het voegt namelijk niet alleen smaak en accenten toe aan voedsel waarvan het gehemelte net heel tevreden van wordt. Het is juist nuttig om het juiste pH-gehalte in de maag te bereiken, wat van fundamenteel belang is voor een goede vertering. Hierdoor verbetert dan ook nog eens de kwaliteit van de slaap, worden adrenalinestoten onderdrukt die vaak ’s nachts voorkomen en het stressniveau vermindert.

Dit mineraal heeft ook een belangrijk aandeel op neurologisch vlak gezien het de transmissie van zenuwimpulsen bevordert en de druk regelt. Maar hier stoppen de voordelen nog steeds niet: We hebben het ook over een natuurlijke antihistamine wat bevorderlijk is voor het metabolisme, de signalen van verzadiging en het regelen van insuline niveaus waardoor er wordt bijgedragen aan het controleren van de glycemische index.

Kies voor het ‘goede’ zout

Het is belangrijk om te weten dat, in aanvulling op het klassieke witte zeezout, er vele andere soorten zout zijn die verschillen in oorsprong, kleur en andere eigenschappen. Ons gekende zeezout wordt bekomen na verdamping van zeewater, vervoerd naar raffinaderijen waar het wordt behandeld met een resem van chemische stoffen om het klonteren tegen te gaan. Dat klonteren kan namelijk ook een impact hebben op onze gezondheid.

Hoe kun je dan van alle voordelen van zout genieten zonder compromissen te moeten sluiten als het gaan om jouw gezondheid? De oplossing kan worden gevonden in een ander type van zout dat niet afkomstig is van de (vervuilde) zee, maar uit de mijnen. In de loop van miljoenen jaren werd het geleidelijk aan gefilterd tot zijn meest zuivere vorm. Tussen de verschillende zoutmijnen in de wereld, is waarschijnlijk de rijkste bron te vinden op de hellingen van de Himalaya. Het roze Himalaya zout is zonder enige twijfel het zuiverste zout op onze planeet omdat het niet is geraffineerd of chemisch behandeld op enigerlei wijze, waardoor het bijzonder geschikt is om in voedsel te verwerken.

Maak kennis met de zoutmolens van Bisetti:

Klik hier om producten in te laden

BRON: Bisetti

Reageer