De manier waarop je water gebruikt, verpakt en consumeert is belangrijk. Niet alleen voor de portemonnee, maar ook om de afvalberg zo klein mogelijk te houden, of om je rug te sparen bij het boodschappen doen. Zo begin je eraan:

Spuitwater? Met of zonder een smaakje?

Dat flavored water helemaal ‘in’ is, is geen geheim. Dat extra smaakje wordt eigenlijk redelijk duur aangerekend. Dus waarom niet overwegen om jouw eigen brouwseltje gewoon thuis te maken? Je bepaalt zelf hoe sterk je je drankje maakt én kan naar eigen behoefte produceren!

Klik hier om producten in te laden

Liever plat water?

Leidingwater is een pak goedkoper dan flessenwater én beter voor het milieu. Het schoonmaken, transporteren en produceren van de flessen kost veel energie. Bovendien zijn wegwerpflessen een belasting voor het milieu.

Vind je echter dat het water dat bij jou uit de kraan komt niet zo lekker smaakt, dan zou het wel eens best kunnen zijn dat een smaak- en geurverstoorder zoals kalk daarmee iets te maken heeft. Overweeg dan een investering in een filterkan, waarmee je ook metalen zoals lood en koper zal reduceren. Gebruik het gefilterde water ook in de waterkoker en het stoomstrijkijzer om hun levensduur te verlengen!

Klik hier om producten in te laden

Werelwaterdag in 2018

Op Wereldwaterdag wordt er dit jaar aandacht geschonken aan de natuur en haar eigen herstellende kracht om de waterbalans en -kwaliteit in evenwicht te brengen. Oplossingen die op de natuur gebaseerd zijn, zoals herbebossingen of het in ere herstellen van draslanden zijn duurzaam en kosten-efficiënt. Zij kunnen de watercyclus in evenwicht brengen, de effecten van klimaatverandering temperen en de gezondheid van de mens verbeteren.

 

 

 

 

Reageer