Professionele chef-koks en amateurkoks over de hele wereld waarderen het innovatieve messengamma van Zwilling. Dankzij hun zorgvuldige keuze in materialen, geavanceerde productietechnieken en grondige kwaliteitscontrole produceren ze messen die aan de hoge eisen voldoen die we inmiddels van al hun producten kunnen verwachten.

Ontdek de handige tips van Zwilling over het onderhoud van jouw messen en over het juiste gebruik van de diverse lemmeten. Zo ben je er zeker van dat je nog vele jaren plezier zal beleven aan jouw Zwilling messen.

Het juiste mes voor elk gebruik

Messen zijn net zo uiteenlopend als de ingrediënten die ze snijden! Ze variëren in grootte, vorm van lemmet en snijvlak. Deze details zijn bepalend voor de juiste keuze van mes. Alleen met het juiste mes kan je een perfect snijresultaat bekomen. Dit zijn de meest populaire messoorten met hun respectievelijke gebruik.

1. Groentemes

Door het rechte snijvlak is het groentemes perfect voor het schillen en snijden van fruit en groenten.

Klik hier om producten in te laden

2. Schil-en garneermes

Ook gekend als officemes. Perfect voor het schillen, snijden, schoonmaken en garneren van fruit en groenten. Door de scherpe punt is dit mes bijzonder geschikt om te larderen.

Klik hier om producten in te laden

3. Universeel mes

Snijdt proper en probleemloos voedingsproducten met een harde korst of schil en een zachte kern. Handig voor broodmaaltijden en het bereiden van koude gerechten.

Klik hier om producten in te laden

4. Uitbeenmes

Het flexibele lemmet met scherpe punt is perfect voor het losmaken van beenderen en het verwijderen van pezen en pezen.

Klik hier om producten in te laden

5. Fileermes

Het dunne, flexibele lemmet staat garant voor het flinterdun fileren van vlees en vis.

Klik hier om producten in te laden

6. Broodmes

Het gekartelde lemmet snijdt moeiteloos door harde broodkorsten en maakt dunne, nette sneden dankzij de grote kartels.

Klik hier om producten in te laden

7. Koksmes

De ‘allrounder’ voor zowel professionals als amateurkoks. Niet alleen ideaal voor het snijden van fruit, groenten en rauw vlees, maar ook een topper voor het fijnhakken van kruiden.

Klik hier om producten in te laden

8. Santokumes

Het santokumes is de Aziatische variant van het koksmes. Perfect om vlees, vis en groenten te snijden. Alle Zwilling Santokumessen hebben een extra breed gepolijst snijvlak (razor edge).

Klik hier om producten in te laden

Onderhoud

Met het juiste onderhoud kunnen de messen levenslang gebruikt worden. Lees steeds aandachtig de specifieke informatie over het onderhoud van je messen zodat je er jarenlang plezier kunt aan beleven, ondanks veelvuldig gebruik.

Reiniging

We raden je aan om je messen steeds met de hand te reinigen: gebruik hiervoor lauw water, een zacht afwasmiddel en een zachte doek of spons. Zo vermijd je vroegtijdige slijtage door agressieve reinigingsmiddelen.

Indien je de messen wenst te reinigen in de vaatwasser, raden we evenwel aan om ze apart te plaatsen zodat andere voorwerpen niet beschadigd worden tijdens de reiniging. Zorg er ook voor dat de temperatuur niet hoger is dan 55°C. De reinigingsmiddelen die voor vaatwassers worden gebruikt, bevatten zeer agressieve chemicaliën die de oppervlakken in kunststof en staal kunnen aantasten. Het reinigen van messen in een vaatwasser kan dan ook een negatieve invloed hebben op hun levensduur en scherpte.

Onderhoud van houten grepen

Messen met een houten greep zijn niet geschikt voor in de vaatwasser. Reinig dit soort messen altijd met de hand. We raden aan om de houten grepen regelmatig in te wrijven met lijnzaadolie of bijenwas om te voorkomen dat het hout uitdroogt en broos wordt. Zo blijft de handgreep beschermd en behoudt het hout zijn natuurlijke glans en kleur.

Klik hier om de vlijmscherpe messen van Zwilling op Niwzi.be te ontdekken!

 

 

Reageer