isi rapid infusion

Isi, intussen heel bekend van de espumaflessen, blijft vernieuwingen toepassen in hun gamma. Een van de meest opvallende  nieuwigheden is de Rapid Infusion. Wat deze precies inhoudt, lees je hier! 

Grenzen verleggen

De infusie techniek wordt al heel lang gebruikt. Vooral in de cocktailwereld vind je de techniek veel terug. Zo wordt wodka bijvoorbeeld vaak geïnfuseerd met pikante pepers. Vroeger werden de pepers enkele dagen in de wodka gelegd. Maar voor wie het rap moet gaan, heeft Isi de oplossing. Dankzij de Rapid Infusion kan je, zoals de naam het al verraadt, snel infusies maken. 

Professionele kooktechnieken zoals koken in sous-vide of met infusies treden steeds meer binnen in de keuken van de hobbykok. Grenzen worden steeds meer verlegd, creatief trekken we alle registers open. Isi is hiervoor de perfecte partner!

Werking

Hoe werkt de Rapid Infusion precies? Plaats fruit of kruiden in de fles samen met alcohol, olie, water of azijn. Door er vervolgens druk op de fles te zetten met de gasbommetjes, worden de smaken van de droge elementen geïnfuseerd in de vloeibare elementen. Nog vlug even schudden en klaar. Het resultaat is een unieke smaakbeleving die je zal verstomd doen staan. 

Jalapeno Tequila

isi-rapid-infusion-2

Om deze techniek toe te passen, hoef je helemaal geen volledige nieuwe Isi-fles aan te kopen. Het merk heeft hiervoor speciaal extra accessoires ontwikkeld die op de meeste flessen passen. Het zeefje zorgt ervoor dat onnodige brokjes worden vermeden in de emulsie. De set bestaat uit een zeefje, een ventilatietube, een siliconen tube en een borsteltje om te reinigen. 

Daarnaast bundelt Isi alles in een starterskit, een handige set dat samen met een receptenboekje komt. Maak kennis met de Jalapeno tequila, of de chili olijfolie. 

Klik hier om producten in te laden