Voor wie graag bakt en kokkerelt is een keukenweegschaal onmisbaar. Je kan er heel nauwgezet ingrediënten zoals bloem of boter mee afwegen. In dit artikel gaan we kort na op welke zaken je moet letten als je een keukenweegschaal gaat kopen.

1Elektronisch of mechanisch

Als je heel nauwkeurig moet wegen, dan kies je uiteraard het best voor een elektronische weegschaal. Bovendien zijn er heel wat elektronische weegschalen die rekening houden met het tarragewicht, dat is een optie om zelf het nulpunt te bepalen.

Wie slechts af en toe bakt en niet zo nauwkeurig moet wegen, kan kiezen voor een mechanische keukenweegschaal. Die werkt niet op batterijen.

2Weegvermogen

In functie van wat je met de keukenweegschaal allemaal wenst te doen, dien je rekening te houden met het weegvermogen. Sommige hebben een weegvermogen van enkele honderden grammen, andere, meer professionele keukenweegschalen, halen zelfs de 15 kg! Die laatsten hebben dan ook vaak een groter weegvlak.

3Vloeistoffen meten

Sommige keukenweegschalen kunnen door de aanwezigheid van een vloeistoffunctie exact het volume van vloeistoffen meten.

4Afneembare kom

Bij sommige keukenweegschalen krijg je een afneembare kom meegeleverd.

5Onderhoud

Bij het wegen van een weegschaal moet je vaak chocolade, boter of suiker wegen. Dit kan al snel een boeltje worden. Kies daarom voor een weegschaal die makkelijk schoon te maken is.

Kooptip: Overzicht van alle keukenweegschalen

Reageer