Bij zijn ontstaan in 1909 was het enige talent waarover de broodrooster beschikte het roosteren van brood. En zelfs dat mislukte wel eens in de beginjaren. Maar de tijden zijn veranderd. Vandaag moet er al heel wat mislopen om zwartgeblakerde sneetjes brood uit je broodrooster te krijgen.

1Gek op toast? Neem een broodrooster met meerdere sleuven

Het overgrote deel van de broodroosters heeft 2 sleuven, maar voor de toastfreaks of grote gezinnen zijn er ook enkele broodroosters verkrijgbaar met 3, 4 of 6 sleuven.

2Aantal functies

Zo goed als standaard zijn een stopfunctie of knop om het toasten te annuleren.

De ontdooifunctie is dan weer erg handig voor het toasten van bevroren brood.

De aanwezigheid van een uitneembare kruimellade maakt het schoonmaken van een broodrooster lekker eenvoudig.

De liftfunctie is handig om kleinere stukjes brood veilig, zonder je vingers te verbranden, op te tillen en makkelijk te verwijderen.

Niet iedereen heeft zijn toast graag even hard geroosterd als een ander. Met de instelbare bruiningsgraad pas je de temperatuur van het grillelement aan.

3Meer dan sneetjes brood

Met een broodrooster kan je trouwens meer roosteren dan boterhammen. Kleinere broodjes, stukjes stokbrood of croissants kunnen opgewarmd worden met een opwarmrekje.

En indien de broodrooster over een tostiklem beschikt kan je ook croque-monsieurs of tosti’s maken zonder dat de warme kaas uit loopt in de broodrooster.

Wat roosterfuncties betreft is vooral de optie eenzijdig roosteren misschien wel interessant voor jou? Hierdoor kan je een snede brood of bagels langs één zijde roosteren.

4Prijzen en modellen

In de productdatabase van Niwzi vind je de belangrijkste broodroosters terug, met vermelding van eigenschappen, prijzen en een overzicht van winkelpunten en webshops.

Vergelijk de nieuwste broodroosters

Reageer