Patisse speculoosvorm test

Morgen komt die lieve sint opnieuw vele kindjes blij maken. Als je denkt aan Sinterklaas, denk je automatisch aan mandarijntjes maar vooral aan heerlijke speculooskoeken. Imponeer je kids met zelfgemaakte speculooskoeken dankzij de bakvormen van Patisse. Wij hebben het getest!

Hoe werkt het?

speculoosvorm test patisseEen speculoosvorm ziet er anders uit dan de meest bakvormen. Het zijn houten planken waar er een figuur in uitgesneden is maar er is nog een bodem. Je moet dus het deeg in de bakvorm plaatsen en licht aandrukken. Vervolgens moet je met een speculoosdraad het overtollige deeg wegsnijden.

Om het jezelf makkelijk te maken, bloem je de vorm eerst goed in of gebruik je een neutrale olie. Zo komt het koekje stukken makkelijker uit de vorm. Om het koekje eruit te halen, plaats je de vorm omgekeerd op je bakplaat en geef je een lichte tik. Zo ga je verder te werk tot je volledige portie deeg op is.

Wat vonden wij ervan?

De speculoosvormen zien er op het eerste zicht heel degelijk uit. Schaf je je deze vormen aan, dan heb je deze waarschijnlijk voor het leven! In het begin was het even zoeken want het deeg ging niet zo makkelijk uit de vormen zonder dat je hespeculoos1t figuurtje onherkenbaar maakt. Maar de truc is om telkens wat bloem te gebruiken. Zo valt je figuurtje moeiteloos uit de vorm. Een speculoosdraad hadden we niet, daarom hebben we het koekje, na het uit de vorm gehaald te hebben, een beetje bijgewerkt met een mesje. Leg vervolgens de koekjes voorzichtig op een bakplaat en plaats in de oven.

Eens de koekjes in de oven zaten, was het tijd voor de afwas. Hoewel de vormen vol met deeg hingen, was het afwassen kinderspel.

Ons verdict

Deze speculoosvormen vragen in het begin wat oefening maar het eindresultaat levert je heel wat voldoening op. Wij raden deze vormen dus zeker en vast aan! Bovendien ruikt je hele huis naar die overheerlijke speculooskoekjes!

 

Klik hier om producten in te laden