lékué stomer
De braadstomer met vochtscheider van Lékué is een fantastisch hulpmiddel in de keuken. En wij kunnen het weten, want we onderwierpen het aan een strenge test.

Een gezonde maaltijd hoeft niet gepaard te gaan met uren zwoegen in de keuken. En al helemaal niet met de braadstomer van Lékué. De voordelen van koken met stoom zijn alom gekend: het is veel gezonder, omdat de mineralen en vitamines van je voeding beter behouden blijven en het is lekkerder, want de specifieke smaak van de voedingsstoffen blijft beter bewaard. Wij gingen alvast zelf aan de slag en wauw, wij zijn overtuigd.Bij de braadstomer van Lékué hoort een klein receptenboekje met gebruiksaanwijzing, en met ons gidsje in de hand trekken we ons terug in de keuken.We ontdekken, na het lezen van de gebruiksaanwijzing, dat de braadstomer zowel voor de oven als de microgolfoven kan gebruikt worden. Eerst onderwerpen we de de microgolfoven aan de proef, met eenvoudige groenten als proefkonijn.`

[gap height=”32″]

[ad id=’18967′]

[gap height=”32″]

 

We versnijden aardappelen en bloemkool in kleine brokjes en stronkjes en plaatsen ze in de microgolfoven. En eerlijk waar, die komen er tegen alle verwachtingen in, heel lekker uit. Sappig en vol smaak! En bovendien heel erg snel. In het boekje staat een tijdstabel voor het koken in de oven en microgolfoven, en zoals hierin vermeld, duurt het welgeteld 6 minuten vooraleer de aardappelen gaar zijn.Nu nog een lekker stukje vis in de oven. We schenken op de bodem van de schaal een kopje water (en wijn) en voegen verse kruiden toe. Vervolgens plaatsen we hierop de vochtscheider, waarop we dan onze vis leggen. En hup, de oven in. Na iets minder dan 10 minuten komt onze vis er helemaal gaar uit. Wil je nog een krokant laagje, dan kun je je bereiding nog snel enkele minuten onder de grill plaatsen. Want, de braadstomer is bestand tegen hoge temperaturen, tot 200°.Het staat vast, de braadstomer met vochtafscheider komt zijn beloftes meer dan na. Het kleine receptenhoekje is erg accuraat, en de gerechtjes zijn eenvoudig, maar o zo lekker. Wij geven u nog enkele handige tips mee, zodat u onze bevindingen zelf in de praktijk kunt toepassen.

Tips:

  • Let goed op wanneer je de braadstomer uit de oven of microgolfoven haalt, want de isolerende handvaten kunnen wel eens heel warm worden.
  • Laat de braadstomer na het koken altijd even afkoelen.
  • De doorzichtige versie is uitgerust met een oranje vochtscheider, om eventuele verkleuring van wortels of andere groenten tegen te gaan.
  • De braadstomer leent er zich perfect toe om er ingrediënten in te ontdooien of conserveren. Je kunt je gerechtje perfect ‘s morgens bereiden en in de koelkast opbergen om het dan ‘s avonds rechtstreeks van de koelkast in de oven te plaatsen.
  • Je gerechten kunnen ook in de braadstomer aan tafel geserveerd worden. Per persoon ook, want het presenteert wel mooi als opdienbord. Dan moet je er natuurlijk wel meerdere aankopen.

    Klik hier om producten in te laden

Reageer