Benodigdheden:
300 g zalm (biozalm) Ruime portie spinazie Olijfolie
Zwarte peper
Snuifje zout
Handvol sojascheuten Trostomaatjes
1 el citroensap Walnoten, grof gehakt
Voor de korst
2 el amandelen, fijngehakt 2 el olijfolie
2 el peterselie, fijngehakt 2 el dille, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
Zo ga je te werk:
Stap 1
Meng alle ingrediënten voor de noten-kruidenkorst.
Stap 2
Snij de zalm in 2 voor 2 porties. Leg de stukken vis in het Airfryermandje en beleg ze met het mengsel voor de korst. Leg de trostomaatjes erbovenop. Bak de vis 10 minuten in de Airfryer op 180°C.
Stap 3
Rooster de walnoten in een antiaanbakpan zonder vetstof.
Stap 4
Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid af met peper en zout. Voeg de sojascheuten toe en laat ze even meestoven.
Stap 5
Verdeel de spinazie over 2 borden. Neem de zalm uit de Airfryer en dresseer op het bord. Werk af met de geroosterde walnoten.
Smakelijk!
Reageer