philips airfryer

Benodigdheden:

300 g zalm (biozalm) Ruime portie spinazie Olijfolie
Zwarte peper
Snuifje zout
Handvol sojascheuten Trostomaatjes
1 el citroensap Walnoten, grof gehakt
Voor de korst
2 el amandelen, fijngehakt 2 el olijfolie
2 el peterselie, fijngehakt 2 el dille, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst

Zo ga je te werk:

Stap 1

Meng alle ingrediënten voor de noten-kruidenkorst.

Stap 2

Snij de zalm in 2 voor 2 porties. Leg de stukken vis in het Airfryermandje en beleg ze met het mengsel voor de korst. Leg de trostomaatjes erbovenop. Bak de vis 10 minuten in de Airfryer op 180°C.

Stap 3

Rooster de walnoten in een antiaanbakpan zonder vetstof.

Stap 4

Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid af met peper en zout. Voeg de sojascheuten toe en laat ze even meestoven.

Stap 5

Verdeel de spinazie over 2 borden. Neem de zalm uit de Airfryer en dresseer op het bord. Werk af met de geroosterde walnoten.

Smakelijk!

Reageer