KitchenAid japanse groentesnijder
Gezouten citroen en tijm chips met een feta dip

Verbaas jouw gasten met een verfrissend aperitiefhapje en maak niet alleen jouw eigen dipsausje, maar ook de chips! Met de Japanse groentensnijder van KitchenAid kun je de chips alvast op een perfecte dikte snijden.

1Ingrediënten voor de chips

• 3 grote Yukon Gold aardappelen
• Olijfolie
• Zeezout
• Verse tijm
• Citroenzeste

2Ingrediënten voor de feta dip

• 65 g fetakaas
• Citroenzeste
• 5 ml citroensap
• 1 knoflookteentje
• 30 ml olijfolie
• Cayennepeper
• Zwarte peper

3Werkwijze

Verwarm de oven voor op 230°C.

Plet de feta met de achterkant van een vork en doe er wat citroenzeste, het citroensap, de knoflook, zwarte peper, Cayennepeper en olijfolie bij. Zet het mengsel in de koelkast. Je kan het tot drie dagen op voorhand maken en afgesloten en koel bewaren.

Bevestig de groentesnijder aan de KitchenAid Stand Mixer. Zet de aardappel vast in de voedselhouder en plaats het mes tegen de aardappel om hem te snijden. Zet een kom onder de aardappel om de vellen op te vangen.

Snij de aardappelvellen in onregelmatige vierkanten en driehoeken van ongeveer 5 cm. Wrijf de bakplaat in met olijfolie en verspreid de aardappelen gelijkmatig. Besprenkel de aardappelen met wat olijfolie en zeezout. Bak de aardappelvormpjes in 15-20 minuten krokant bruin. Draai ze na 10 minuten om. Haal ze daarna uit de oven en besprenkel met tijm en citroenzeste.

Serveer met de feta dip.