Benodigdheden voor 2 personen:
1⁄2 rodekool
2 rode appels
3 sjalotjes, versnipperd Olijfolie Balsamicoazijn
Honing
Zwarte peper
Snuifje zeezout
300 g eendenborstfilet (op kamertemperatuur) 150 g shiitakes
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zo ga je te werk:
Stap 1
Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de rodekool en de appels in stukken. Stoof twee sjalotjes in olijfolie. Voeg de rodekool en de appels toe. Schud op en blus met een scheutje balsamico. Voeg de honing toe, kruid af met peper en zout en laat zo’n 45 minuten garen onder gesloten deksel. Voeg af en toe een scheutje water toe en roer regelmatig om.
Stap 2
Maak ondiepe insnijdingen over de breedte van de eendenborst – enkel in de vetlaag, niet in het vlees. Draai de filet een halve slag en snijd de vetlaag nog een keer, zodat je een ruitpatroon krijgt.
Stap 3
Leg de eendenborstfilet met de velkant naar beneden in het mandje van de Airfryer. Bak 8 à 10 minuten in de Airfryer op 200°C.
Stap 4
Snij de shiitakes en de look en bak ze 3 minuten met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Zodra de eendenborstfilet klaar is, laat deze enkele minuutjes rusten en snij de filet dan in plakjes. Het vlees is knapperig vanbuiten, maar lekker sappig vanbinnen. Verdeel de rodekool met appels, de shiitakes, en de gesneden eendenborstfilet over 2 borden.
Smakelijk!
Reageer