Wat uit de koekenpan komt, lijkt automatisch lekkerder. Zo klinkt deze pasta uit de koekenpan met vijf soorten kaas als het uitgelezen gerecht om familie mee rond de tafel te scharen.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 400-500g schelpjespasta (conchigliette)
- 1/2 kopje ricottakaas
- 1 kopje geraspte fontinakaas
- 1 kopje geraspte mozzarellakaas
- 1 kopje geraspte pecorino romanokaas
- 3/4 kopje milde blauwe kaas
- 1 kopje tomatenblokjes uit blik
- 1 kopje volle melk
- 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn of basilicum
- 2 sjalotstengels, dungesneden
- zout en peper naar smaak
Recept
Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe, en kook deze al dente (zo’n 2 minuten). De pasta moet nog vrij hard zijn, aangezien ze nog verder zal garen in de oven. Indien de pasta nog te krokant zou zijn, kook ze dan nog een minuutje langer.
Verwarm de oven voor op 200°C. Ondertussen kun je de kazen voorbereiden. Meng ze samen in een grote kom, schep er de helft uit en houd het aan de kant. Wanneer je het water van de pasta hebt afgegoten kun je de schelpjespasta aan de kom met kaas toevoegen. Een goede draai van de zout- en pepermolen, en de rest van de ingrediënten kunnen ook worden toegevoegd: basilicum of rozemarijn, melk en de tomatenblokjes.
Smeer een oven-bestendige koekenpan in met olijfolie. Doe hierin de pasta. Bestrooi de pasta met de overige kaas en bak zo’n 16-18 minuten tot je een goudbruine korst krijgt. Haal de koekenpan uit de oven, en bestrooi de pasta met de fijngesneden sjalotstengels. Smakelijk!
Fan van onze pasta vijf kazen? Cuizine.be verrast je elke zondag met een lekker recept, gecreëerd met de tools van onze partners op Niwzi.
Geïnspireerd op een recept van Tasting Table.