chufamix

Steeds meer mensen grijpen naar plantaardige dranken om koemelk te vervangen. Dankzij de ChufaMix kan je die nu eenvoudig zelf maken. Het gebruiksvriendelijke toestel maakt in een handomdraai perfect gladde notenmelk, horchata van tijgernoten of hippe fruitsmoothies. Cuizine.be nam de proef op de som en onderwierp de ChufaMix aan een uitgebreide test.

Wat en hoe?

De ChufaMix bestaat uit een stevige plastieken mengbeker, een filterglas met fijnmazige zeef, een robuuste stamper en een waterdicht deksel. Bedoeling is dat je de mengbeker vult met zuiver water en er het filterglas met de noten en eventuele smaakmakers in plaatst. Daarin zet je de staafmixer en dan mix je één minuut tot alles goed gemengd is. Nu trek je voorzichtig het filterglas omhoog en gebruik je de stamper om alle vloeistof door de zeef te duwen. Wat overblijft is een romig plantaardig alternatief voor melk, zonder brokjes of pulp.

Wat meteen opvalt als we de ChufaMix uit de verpakking nemen, is het stevige materiaal waaruit het toestel vervaardigd is. De ChufaMix kan tegen een stootje. Op de mengbeker staan handige maataanduidingen van 0,5 en 1 liter, wat het gebruik van een aparte maatbeker overbodig maakt. Op de website vind je een handig boekje met meer dan 90 recepten om meteen zelf aan de slag te gaan.

Wij kozen voor de “hazelnut kokoa”. Die mengt gemalen hazelnoten met cacao en rietsuiker voor een gezonde versie van de traditionele chocomelk. De ChufaMix doet perfect wat van hem verwacht wordt: hij bereidt een smeuïge, gladde hazelnootmelk met zacht chocolade-aroma. De beker kunnen we nadien meteen opbergen in de koelkast, door hem af te sluiten met het lekvrije deksel.

Na gebruik is het belangrijk dat je het filterglas meteen leegmaakt en omspoelt met schoon water. Anders kan je de zeef nog moeilijk schoonmaken. Die mag nadien, samen met alle andere onderdelen, gewoon in de vaatwas. Toch wel zeer handig… Vind je het zonde om de pulp zomaar in de vuilbak te gooien? Geen nood, het receptenboekje geeft tips & tricks om hiermee iets lekkers te maken, zoals koekjes of vegetarische burgers.

De ChufaMix is een nuttig toestel voor iedereen die graag plantaardige drankjes bereidt, opziet tegen het gebruik van teveel verschillende toestellen en de afwas graag tot een minimum beperkt.

Vind de verkooppunten van dit vernuftig toestel terug op Niwzi.be:

Klik hier om producten in te laden

Reageer