alessi

Alessi is een trendsetter. Al sinds de jaren tachtig werken ze nauw samen met topchefs om een hoogwaardige pannencollectie te ontwerpen, geschikt voor zowel professionele chefs als thuiskoks. La Cintura di Orione is inmiddels een klassieker in de vaste collectie van Alessi en 30 jaar na dato is zijn esthetiek, kwaliteit en functionaliteit nog steeds up-to-date.

Terug naar het begin

Alessi en designer Richard Sapper waren er vroeg bij. We schrijven 1986, lang voor er ooit sprake was van influencers, stonden Alberto Alessi, Richard Sapper en dé topchefs van die tijd samen in de keuken om samen de ideale pannenset te ontwikkel.

De chefs en de designer stonden er schouder aan schouder om elk stuk tot in de puntjes uit te werken. Geen willekeurig design waar een bekende chef zijn naam aan leent zonder enige inbreng. Een samenwerking van A tot Z, daar ligt het succes van de collectie volgens Alberto Alessi.

De details

De eerste versie van deze collectie kreeg een koperen karakter. Later werden dat 3 lagen stainless steel. Een aluminium middenlaag, een AISI 430 interne laag en een 3,5 mm dikke driedubbele laag. Hierdoor ontstaat conductiviteit, dat betekent dat deze collectie geschikt is voor elk soort kookoppervlak!

alessiDe body en de hendels zijn gemakkelijk te onderhouden en warmen niet snel op. Een professionele collectie die in elk kookliefhebbend huishouden een plaats vindt.

Van 1986 tot 2018

Alessi zet nog steeds alles op alles om chefs, professioneel of hobby, en de gastronomische wereld te ondersteunen. Zo wordt La Cintura di Orione onder andere ook gebruikt door het Italiaanse team tijdens de prestigieuze Bocuse d’Or competitie. Dankzij Alessi’s relevante samenwerkingen en scherp oog voor trends blijft het een vaste waarde in het keukenlandschap.

De volledige collectie kun je via Niwzi.be bekijken:

Klik hier om producten in te laden

 

Reageer