boska kaasmaakset mozzarella

Dankzij de Home Cheese Maker sets van Boska Holland bereid je nu in alle gemak en in eigen huis verse kazen. Ga voor verse kruidenboter, smeerkaas of mozzarella

Trend

De trend om de traditionele ambachten terug te brengen naar onze thuisomgeving blijkt meer en meer aanwezig. Een goede zaak! Want zo werken we samen verder aan de waarde van pure smaken. En we hebben goed nieuws: Om in je eigen keuken kaas te bereiden hoef je geen ervaren boer te zijn. Wat je wél nodig hebt, is toewijding en tijd. Daarna is het dag na dag genieten…

Het proces om kaas te maken is betrekkelijk eenvoudig: je laat de melk verzuren en stremmen. Daarna worden wrongel en wei van elkaar gescheiden en krijgt de kaas vervolgens vastere vormen.

Cheese maker

De Boska Cheese Maker sets komen in een volledig pakket. In de grote glazen voorraadpot vind je namelijk alle ingrediënten nodig om de kaas tot een goed einde te brengen. Jij voegt enkel nog verse zuivel toe!

De kaasmaker set voor mozzarella bevat een…

  • mozzarellasnijder
  • kaasdoek
  • thermometer
  • 2 stremseltabletten
  • houten lepel
  • 30 gram citroenzuur en
  • 50 gram zoutWat je zelf nog dient aan te kopen is…
  • 2 liter volle of biologische melk, gekoeld

De bereiding van je mozzarellabollen duurt ongeveer 30 minuten. Dus na een half uurtje werken en kneden mag de verse mozzarella op tafel verschijnen. Dit als extra rijke toevoeging in een salade, op je tomatenpasta, als caprese, op een toast met olijfolie en pancetta…

Je gebruikt deze Cheese Maker set tot 15 maal. Daarna doet de glazen kom dienst als voorraadpot voor muesli, suiker, couscous, noten…

Naast deze kaasset voor mozzarella, kan je tevens kiezen voor de varianten verse kaas met schapen-, koe- of geitenmelk en kruidenboter.

Klik hier om producten in te laden

Reageer