De herfstvakantie en Halloween zijn in aantocht en daar horen griezelige gerechtjes bij! Ideaal om samen met de kinderen klaar te maken en samen op te peuzelen tijdens het meest angstaanjagende feest van het jaar!

Mummies om te dippen

Ingrediënten

  • 150 gr griekse yoghurt
  • 1 rol bladerdeeg
  • Weense worstjes
  • 2 ontpitte zwarte olijven
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel mostord
  • peper en zout

Voorbereiding in 10 minuten

Snij 6 lange, fijne repen van het vel bladerdeeg.
Spoel de olijven onder koud water, laat ze uitlekken en snij ze in reepjes.

Bereiding in 25 à 30 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Wikkel de reepjes bladerdeeg rond de worstjes. Laat aan 1 uiteinde een stukje van het worstje vrij voor het gezictje en maak er met een mes 3 inkepingen in voor de ogen en de mond. Steek er de reepjes olijf in.
  3. Leg de mummies naast elkaar op een bakplaat en bak ze goudbruin gedurende 15 à 20 minuten.
  4. Maak ondertussen het dipsausje door mosterd, ketchup en griekse yoghurt te mengen en af te kruiden met peper en zout.

Spookjespizza

Ingrediënten

  • 4 sneetjes chorizo
  • 4 ontpitte groene olijven
  • 125 gr mozzarella
  • 1 rol pizzadeeg
  • 8 eetlepels passata (gezeefde tomaten)
  • 2 koffielepels (gedroogde) oregano
  • peper en zout

Voorbereiding in 10 minuten

  • Snij de chorizo in heel fijne reepjes
  • Snij elke olijf in 6 schijfjes voor de oogjes en het mondje van de spookjes
  • Snij de mozzarella eerst in fijne reepjes

Bereiding in 25 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Steek 8 cirkels (Ø 6 à 7 cm) uit het pizzadeeg met een uitsteekvormpje of een glas
  3. Verdeel de passata over de cirkels en kruid af met oregano, peper en zout
  4. Schik vervolgens de reepjes mozzarella en chorizo
  5. Maak de ogen en het mondje met de schijfjes olijf
  6. Plaats de minipizza’s op een bakplaat met bakpapier en bak af gedurende 15 minuten

Halloweenpunch met griezels op een stokje voor 4 personen

Ingrediënten

  • 66cl sinaasappelsap
  • 4 eetlepels grenadine
  • 1 peer
  • 8 blauwe druiven
  • 6 rode snoepveters
  • 4 groene snoepmuizen
  • 4 zoete draculatanden
  • Benodigheden: Brochettestokjes en een tandenstoker

Voorbereiding in minder dan 10 minuten

  • Snij elke rode veter in 6 gelijke stukken
  • Schil de peer en snij in blokjes

Bereiding

  1. Doorprik de druiven met een tandenstoker, trek deze een aantal keer heen en weer zodat het gaatje voldoende groot is om de stukjes snoepveter erdoorheen te trekken. Doe dit per druif 4 maal zodat je een spinnetje met 8 poten bekomt.
  2. Steek 1 spin op een brochettestokje, vervolgens een muis, opnieuw een spinnetje en eindig met draculatanden.
  3. Verdeel de blokjes peer over de 4 glazen en verdeel vervolgens de sinaasappelsap over 4 glazen.
  4. Doe in elk glas 1 eetlepel grenadine (zonder te mengen)
  5. Plaats in elk glas een brochettestokje en dien meteen op.

 

Bron: Colruyt

Reageer