Plantaardig leven: het is al langer een trend onder hippe foodies. Maar langzaamaan wordt ook het grote publiek zich meer bewust van de voordelen van pure voeding. Plantaardige producten veroveren onze voorraadkasten en sluipen onze eetgewoonten binnen. Met de Espressions Soya Milk Maker kan je nu thuis zelf aan de slag om je eigen sojamelk te maken. En daarenboven heeft hij nog heel wat andere handige functies. Ik ging ermee aan de slag.

De Espressions Soya Milk Maker is de eerste keukenmachine waarmee je in je eigen keuken zowel soja- en amandelmelk als smoothies en verse soepen kan maken. Eén enkel toestel met heel wat praktische toepassingen: dat is altijd handig! Ik start met de basis: zelf sojamelk maken. Ik vul de kan met sojabonen en water, zet er het deksel met mixer en mes op en schakel het toestel in. Met de startknop navigeer ik naar de juiste automatische functie, en de Soya Milk Maker start meteen: verwarmen, malen en mixen. Een dik kwartier later is mijn sojamelk al klaar.

De dubbelzijdige kan heeft een binnenzijde van hoogwaardig roestvrijstaal, en een isolerend omhulsel. Daardoor wordt de buitenzijde niet te warm, en kan de Soya Milk Maker dus veilig op je aanrecht zijn werk doen. Na gebruik volstaat het om de kan en het mixergedeelte goed te spoelen, en nadien met een beetje afwasmiddel schoon te maken, en het toestel is weer helemaal klaar voor gebruik!

Naast sojamelk, kan de Soya Milk Maker ook soep maken. Ook deze functie test ik uit. Alle groenten gaan samen met kruiden, specerijen en water in de kan. Deksel erop en de juiste functie selecteren. Een fluitje van een cent en een half uur later kan ik al aanschuiven voor een voedzame maaltijd. Als je de soep niet meteen nodig hebt, kan het apparaat die zelfs nog 2 uur warm houden. Makkelijker kan haast niet.

Met de Espressions Soya Milk Maker heb je een erg handig en compact keukentoestel in huis, dat alle functies van een blender, soepmaker en kooktoestel combineert. Hij staat daarenboven mooi op het aanrecht en is makkelijk schoon te maken. Handig!

Klik hier om producten in te laden

Reageer