Met een Robert Welch mes en de bijhorende messenslijper in de kast is al jouw snijwerk kinderspel. De messen zijn ultrascherp, en dat kan je makkelijk zo houden door de robuuste messenslijper. We namen de proef op de som in de cuizine.be testkeuken.

De Robert Welch collectie is van Britse makelij. De designer werkte nauw samen met professionele chefs om een messencollectie te ontwerpen die zowel duurzaam, sterk als comfortabel is. Elk mes is uniek, en wordt heel precies met de hand geslepen.

De messen zijn even scherp als Japanse messen. Dat komt doordat het lemmet van roestvrijstaal aan beide zijden geslepen is onder een hoek van 15 graden. Het is daarenboven uitermate sterk en duurzaam. Het handvat ligt goed in de hand en zorgt voor perfect snijcomfort. En zelfs bij intensief gebruik blijft het mes maandenlang in perfecte staat.

De bijhorende messenslijper heeft een keramisch wiel en massief kunststof handvat met antislipvoetjes. Het wiel staat onder dezelfde hoek van 15°, waardoor je jouw messen perfect scherp kan houden. Met een aanzetstaal vergt dit heel wat oefening, maar met de messenslijper is het een koud kunstje. Gewoon 10 keer door de slijper halen en klaar. Het is zonder meer de snelste en makkelijkste manier om keukenmessen te slijpen.

Robert Welch combineert elegant design met duurzaamheid en gebruiksgemak: de perfecte combinatie!

Maak kennis met de Robert Welch collectie en klik hier!

Reageer